Societat

Gastronomia

Deu edicions de la mostra de formatges del Palau d’Anglesola

La desena edició de la Mostra de Formatges Artesans de Ponent comptarà amb la participació de 14 formatgeries artesanes. Així s’ha donat a conèixer aquest dimarts en la presentació del certamen que tindrà lloc diumenge a El Palau d’Anglesola. S’hi podran fer degustacions de formatges artesans, maridatges, escoltar música en directe, veure espectacles i participar de sortejos. El promotor de l’esdeveniment, Robert Camps, de Formatges Camps, ha destacat el creixement que ha viscut la mostra des dels seus inicis, quan només eren 6 productors. Ara hi ha participació d’arreu de Catalunya i segons Camps això demostra que el país està creixent internacionalment com a productor a l’alçada de França, Itàlia o Suïssa.

Durant la mostra es farà l’atorgament de Formatger d’Honor al Mag Lari. També hi haurà sessions de cuina en directe a càrrec de Víctor Nicolau, de PlusFresc, o Ivan de la Mata, d’On Egin. Es faran tastos a cegues de formatges i maridatges, tallers de cuina infantils, un concurs popular de pastissos de formatge i hi haurà música en directe a càrrec del grup Inuits.

De les 14 formatgeries catalanes participants, quatre són de la demarcació de Lleida: Formatges Monber (Agramunt), Formatges de Ponent-Cal Quitèria (Almacelles); Formatges Camps (el Palau d’Anglesola) i Formatges Pallars (Talarn). Aquestes es complementen amb la presència de Làctics Ubach (Vic), La Petita Ànima (Vacarisses), Formatges Veciana (Segur de Veciana), Formatges Sant Gil d’Albió (Albió), Formatges Gavarresa (Artés), Formatgeria Roura Soler (Sant Pau de Segúries), Caterí Cuinant Formatges (Calders), Formatge Bauma (Borredà), Camins del Nord (Sant Sadurní d’Anoia), i Cal Cantaré Formatgeria (Santpedor).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.