Societat

Augmenten un 14,5% les multes per conduir parlant pel mòbil

Trànsit

El nombre de denúncies imposades pels Mossos d'Esquadra per conduir parlant pel mòbil de gener a juny del 2008 ha augmentat un 14,5% respecte al mateix període del 2007. En xifres concretes, s'han posat 9.237 denúncies per les 8.067 de l'any passat. Per això, la divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra ha iniciat una campanya de control de l'ús del telèfon mòbil en la conducció, en què intensificaran els controls per evitar que es parli o es manipuli el mòbil quan s'està al volant. El dispositiu finalitza el 25 d'aquest mes i coincideix amb una campanya similar de la Direcció General de Trànsit (DGT).

Segons els Mossos, molts accidents de trànsit mortals a la xarxa viària interurbana catalana tenen el seu origen en alguna distracció del conductor, i l'ús del telèfon mòbil és una de les causes principals de la desatenció al volant. De fet, la xifra de víctimes mortals en sinistres ocasionats per una distracció ha augmentat durant aquest any respecte al 2007: si l'any passat el 21,32% de morts van perdre la vida en aquest tipus d'accidents (71 morts), de gener a octubre del 2008 aquest percentatge ha estat del 31,37%, amb 77 víctimes mortals.

L'article 18.2 del Reglament General de Conducció especifica que està prohibit conduir utilitzant dispositius de telefonia mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació que requereixi intervenció manual del conductor, així com dur auriculars a les orelles. Aquesta infracció està sancionada amb una multa de 150 euros i la pèrdua de tres punts del permís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.