Societat

Els Mossos imposen 113 denúncies diàries per conduir parlant pel mòbil

Els Mossos d'Esquadra han imposat 113 denúncies diàries a conductors que parlaven pel telèfon mòbil mentre eren al volant. En xifres absolutes suposa que el dispositiu ha conclòs amb un total de 1.584 denúncies durant la campanya que ha dut a terme del 12 al 25 de novembre a la xarxa viària catalana.

La policia catalana ha detallat que la campanya, en col·laboració amb la direcció general de Trànsit (DGT), respon "a la preocupació del Servei Català de Trànsit (SCT) i Mossos d'Esquadra per eradicar un comportament al volant que pot resultar molt perjudicial per a la seguretat viària i que té una incidència alta en la sinistralitat a les carreteres catalanes".

De fet, molts accidents de trànsit mortals que tenen lloc a Catalunya tenen el seu origen en alguna distracció del conductor, i l'ús del telèfon mòbil és un dels motius principals de la desatenció al volant. Les dades facilitades pels Mossos indiquen que la xifra de víctimes mortals en sinistres ocasionats per una distracció ha augmentat respecte al 2007: si l'any passat el 21,3% de les víctimes mortals van perdre la vida en aquest tipus d'accidents (71 morts), de gener a octubre de 2008 aquest percentatge ha estat del 31,3%, amb 77 víctimes mortals.

En els 14 dies que ha durat la campanya, els mossos han incrementat el nombre de patrulles, integrades per agents uniformats i vehicles camuflats, i controls preventius amb l'objectiu de detectar aquesta infracció.

L'article 18.2 del Reglament General de Conducció especifica que està prohibit conduir utilitzant dispositius de telefonia mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació que requereixi intervenció manual del conductor, així com dur auriculars a les orelles. Aquesta infracció està sancionada amb una multa de 150 euros i la pèrdua de tres punts del permís.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La crònica

Les probabilitats que t’atropelli una bicicleta

Societat

Afavorir la inclusió de joves LGTBIQ+

El Prat de Llobregat
SOCIETAT

Canet vol preservar el so de les campanes declarant-les bé cultural d’interès local

CANET DE MAR

El barri Devesa-Güell bateja una plaça amb el nom de Natàlia Molero

girona

El Col·legi de Metges distingeix Miquel Carreras, Josep Lloveras i el Bernat Jaume

GIRONA

Tensió i cops de porra a la seu de Ciutat Vella durant la protesta pel desallotjament de La Tancada

Barcelona
Sant Joan les Fonts

Adhesió a l’entitat que promou lla municipalització de l’aigua

Sant Joan les Fonts
societat

Protesta davant la Monumental de Barcelona contra la festa pel Dia Internacional de la Tauromàquia

Barcelona
societat

La subvenció per pagar el 75% de l’enllumenat nadalenc del comerç barceloní costarà 1,4 milions d’euros

Barcelona