Societat

L'Ajuntament de Barcelona es compromet a reglamentar l'ús del català

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Barcelona menys el PP han votat a favor d'una proposició d'ERC a la comissió de Presidència que obliga l'Ajuntament a constituir una comissió amb representació de tots els grups municipals i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) per confeccionar el reglament d'usos lingüístics de l'Ajuntament durant el 2009. Segons el president del grup d'ERC, Jordi Portabella, "és imprescindible que l'Ajuntament es doti d'un instrument com el reglament tal i com estableix la llei de política lingüística aprovada per la Generalitat, per avançar en el procés de normalització lingüística de l'administració local i impulsar l'ús social de la llengua catalana a la ciutat'.

El regidor de CiU Jaume Ciurana ha avisat que el reglament d'usos lingüístics "no ha de ser un llibre d'estil, ni un manual filològic, sinó un posicionament polític per garantir l'ús de la llengua en tots els àmbits municipals". Ciurana ha recordat que l'article 9.3 de la Llei 1/1998 de política lingüística, en la disposició transitòria primera, estableix que les normes locals d'usos lingüístics han de ser aprovades en el termini màxim de dos anys comptats des de la seva entrada en vigor i "de l'aprovació d'aquesta llei ja fa més de 10 anys".

Portabella diu que tenir una ministra catalana "no serveix de res"
En la mateixa comissió, ERC ha demanat l'estat en què es troba la proposició aprovada l'any passat sobre la retirada dels escuts de franquistes del quarter del Bruc i de Capitania. El text instava a "iniciar els tràmits necessaris amb el ministeri de Defensa per tal que siguin retirats, o en el seu defecte que se n'impedeixi la visió des de la via pública, dels escuts franquistes que figuren a la façana principal dels edificis del Quarter del Bruc i del Palau de la Capitania General'.

Portabella ha dit que sent "tristesa" pel no compliment d'aquest acord ja que "des del desembre de l'any passat en què es va aprovar la proposició no ha passat res". En aquest punt s'ha preguntat per "la utilitat real de tenir una ministra de defensa catalana que forma part del partit majoritari a l'Ajuntament i al govern espanyol". Portabella ha dit que "a l'hora de la veritat tenir una ministra catalana no serveix de res".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.