Societat

La UPF diu que va desallotjar estudiants perquè ja s'atenen les seves queixes

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha indicat que ahir a la nit es va sol·licitar el desallotjament dels estudiants que es van tancar al campus de la Ciutadella perquè "no van al·legar motius i problemes que la universitat no estigui atenent ja pels procediments normals i quotidians". Segons que ha informat la UPF en un comunicat, davant la negativa dels estudiants d'abandonar les instal·lacions una vegada acabada l'activitat acadèmica i després de "comprovar l'escassíssim nombre de membres de la comunitat de la UPF" entre els protestants, a les 22,30 hores d'ahir la universitat va demanar la intervenció dels Mossos d'Esquadra.

L'objectiu, segons les mateixes fonts, era "garantir la normalitat acadèmica i preservar la integritat dels espais públics de les universitats", com s'expressa en el recent acord signat per totes les universitats públiques catalanes. La tancada es va iniciar el passat 12 de març quan la capçalera d'una manifestació d'uns 6.000 estudiants en contra del denominat Pla Bolonya va arribar al campus de la UPF, situat al carrer Ramon Trias Fargas, al costat del Zoo de Barcelona, i diversos centenars d'estudiants van entrar i van ocupar part del recinte.

Els estudiants pretenien estar-se al campus de la UPF, almenys, fins dilluns que ve per efectuar durant aquests dies una trobada d'assemblees de facultat, professors, personal administratiu, instituts i moviments socials, i debatre sobre el futur de la universitat i l'estratègia a seguir en la lluita contra el Pla Bolonya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.