Societat

Les universitats catalanes, de nou en vaga contra el pla Bolonya

Ensenyament

Avui els alumnes i el personal de les universitats públiques catalanes estan cridats a una altra vaga contra el pla Bolonya. Els convocants demanen que els universitaris, els professors i el personal d'administració i serveis aturin les classes i la resta d'activitats per protestar contra l'aplicació de l'espai europeu d'educació superior.

Els universitaris portaran la seva protesta al carrer amb manifestacions en contra del procés de Bolonya a les quatre capitals catalanes.

Els estudiants consideren que la nova reforma universitària farà que les carreres universitàries siguin més cares, que perdin contingut i que les empreses privades tinguin més poder a la universitat. Unes opinions que tant el ministeri com el departament d'Universitats neguen rotundament.

De fet, aquesta convocatòria es produeix al mig de la campanya que el govern espanyol ha presentat per informar la societat dels "avantatges" de la iniciativa europea, que persegueix l'homologació dels ensenyaments universitaris a tot Europa i que té com a data límit el curs 2010-2011, per a l'adaptació de les titulacions.

Tot i que les protestes s'estendran arreu de l'Estat, els principals punts de protesta es concentraran a Barcelona i Madrid, on s'han produït al llarg d'aquest curs diverses tancades i iniciatives contra l'Espai Europeu, demanant de manera reiterada la "paralització" d'aquest procés, que, segons la seva opinió, "suposa la pèrdua de qualitat educativa de les carreres i l'elitització de l'accés a l'especialització".
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.