Societat

Hospitalitzat l'estudiant de la Universitat Autònoma en vaga de fam

L'equip mèdic que està fent el seguiment de la vaga de fam de Tomàs Sayes ha recomanat el seu trasllat en un centre hospitalari "amb la màxima brevetat possible", tal com expressen en l'informe amb data d'avui, i és que després de 30 dies de vaga de fam la seva fragilitat és tal que es comença a témer per la seva salut. Segons han aclarit des del moviment estudiantil anti-Bolonya que estan recolzant l'acció, a hores d'ara la vida del vaguista no corre perill, però la seva fragilitat recomana monitoritzar-lo i fer un seguiment de les seves constants vitals que des de l'aula de l'Edifici d'Estudiants de la UAB on resideix és impossible dur-les a terme.

També han reconegut que actualment Sayes ha perdut el 15% de massa muscular, malgrat que l'element que ha agreujat la situació ha estat l'abandonament d'ingesta de sucres, una decisió que va prendre "vist la negativa de la UAB de fer cap posicionament" i que canvia les previsions de perllongar l'acció fins a dos mesos tal com els metges havien fet públic tot just fa una setmana. Reclamen una trucada des del rectorat per obrir un diàleg que afirmen que mai ha existit. "Entenem la seva ràbia interna davant la indiferència, ell era membre del govern de la UAB i coneixia personalment l'actual rectora, Anna Ripoll, i no s'ha preocupat pel que fa", va explicar un dels membres destacats del moviment estudiantil de Bellaterra, Marc Navarro.

El que han deixat molt clar és que Tomàs Sayes no morirà. Per molt que ell vulgui continuar amb la inanició, existeix un grup de suport de dotze persones que s'han estudiat els protocols existents al país sobre les vagues de fam i han fet un curs de primers auxilis que van fent torns per fer-li companyia i que tenen la potestat d'aturar l'acció. "Ell està molt sencer psicològicament", va reconèixer Navarro, "però comença a haver-hi problemes físics".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.