Política

Els Mossos impediran que els anti-Bolonya baixin per la Rambla

Els Mossos d'Esquadra desplegaran demà un ampli dispositiu amb motiu de la manifestació "d'alt risc" convocada per estudiants anti-Bolonya i no els deixaran baixar per les Rambles, com pretenen els alumnes, ni pels principals accessos al districte de Ciutat Vella.

Segons que han informat fonts de la policia catalana, la manifestació que han convocat els estudiants anti-Bolonya està considerada d'"alt risc" ja que, a més que no ha estat comunicada ni autoritzada, els consta que podrien participar grups radicals, antisistema i violents que no formen part de la comunitat educativa.

Criminalització
Amb la manifestació de demà, que s'iniciarà a les 20.00 hores, els alumnes pretenen denunciar una suposada criminalització d'aquest moviment, després dels incidents que van ocórrer dimecres passat 18 de març després del desallotjament del rectorat de la UB, que va acabar amb diverses càrregues i una batalla campal.

Els estudiants han anunciat la seva intenció que la marxa parteixi de la plaça Universitat -on neixen la majoria de manifestacions a Barcelona-, i que després discorri pel carrer Pelai i baixi per les Rambles, fins a arribar al carrer Ferran, per finalitzar a la plaça de Sant Jaume.

Segons les mateixes fonts, aquest itinerari no ha estat comunicat ni autoritzat i els agents de les brigades antiavalots no permetran que segueixi, per motius de seguretat, per les Rambles o per altres vies d'accés principal al districte 1, Ciutat Vella, com per exemple el Portal de l'Àngel.

Ni estudiants ni ningú
L'administració pública no autoritza que els participants de cap de les manifestacions que tenen lloc a Barcelona baixin per les Rambles, ja que es tracta d'un punt sensible per la massiva presència de turistes i per les seves particulars característiques urbanes, plenes de carrerons que impossibiliten el control policial en cas d'incidents.

També els Mossos també han recomanat als ciutadans que no formin part del moviment estudiantil que evitin acostar-se al lloc per on discorri la manifestació. També han recomanat als periodistes que vagin identificats amb un braçalet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Suprem filtra per error el parer favorable als avortaments d’emergència

barcelona
olot

ERC defensa la seva aportació progressista al pacte de govern

Olot
otan

Satisfacció entre aliats i amics de l’OTAN i crítiques russes per l’elecció de Rutte

barcelona
kenya

Ruto retira la reforma fiscal que va originar les protestes

barcelona
síria

França aprova una ordre de detenció contra Al-Assad vàlida a tota la UE

barcelona

Orriols demana ajuda a l’oposició pel risc que el consistori “quedi parat”

RIPOLL
judicial

Acusacions particulars de policies rebutgen l’amnistia en la causa de Tsunami a l’Audiència Nacional

barcelona
POLÍTICA

En el primer any de govern de Salt s’ha executat un 28% del Pla d’Acció Municipal

SALT
societat

García-Castellón desmunta la trama russa del procés

barcelona