Societat

Les agències de viatges detecten una més gran contenció en les reserves de Setmana Santa

Turisme

La caiguda del 12% en les reserves de Setmana Santa, anunciada per l'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV), es deu, en part, a una major contenció dels ciutadans. El president de l'ACAV, Francesc Carnero, ha explicat que molts viatgers esperen a última hora, per trobar ofertes més atractives. En resposta, el sector turístic està oferint productes amb "valor afegit" per incentivar la venda, com per exemple, "passar cinc nits i pagar-ne quatre". El que "no és habitual" en aquesta època és la baixada de preus, ja que la Setmana Santa és un període de vacances "molt concret". Per tant, tot i que l'ocupació "no sigui del 100%" és prou alta com perquè "no calgui tirar els preus a la baixa".

El president de l'ACAV, Francesc Carnero, ha explicat que, tot i l'escenari de crisi econòmica i la caiguda en les reserves, "ens ho hem de mirar en positiu". El sector es veu afectat però "no de manera significativa" ja que els viatges han esdevingut "una necessitat" per a les persones. D'aquesta manera, alguns ciutadans fan un "esforç de contenció" en altres despeses per no renunciar a les vacances, llevat de les persones que "han perdut l'ocupació" o estan en una situació més crítica. Malgrat l'optimisme "és la primera Setmana Santa" des de fa "quatre o cinc anys" que baixa la demanda, i això preocupa a la patronal.

Un altre factor que contribueix a les reserves d'última hora és la "climatologia", i sembla que aquest afavorirà "les zones de l'interior". Aquest any, la incertesa econòmica ha contribuït a que augmentin els viatges de proximitat pel territori i per Europa. Depèn, però, de la durada del període de vacances. El principal destí demandat per les persones que disposen de tota la setmana de vacances és el sud-est asiàtic i els Estats Units, en particular, Nova York. Predomina també la zona de la Mediterrània, el Nord d'Àfrica i Turquia, pels viatgers que busquen destins més càlids a la sortida de l'hivern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.