Societat

La Setmana Santa tanca amb màxima ocupació en turisme rural i decepció a la costa

Les comarques de Ponent, l'Alt Pirineu i Aran han viscut una Setmana Santa amb bones xifres d'ocupació hotelera, al voltant d'un 80%, i de turisme rural, un 90%. Ha estat, però, un mal moment per als esports d'aventura d'aigua, que s'han vist afectats pel mal temps.

En canvi, l'excel·lent temporada d'esquí ha fet vendre 100.000 forfets aquesta Setmana Santa al Pirineu de Lleida. El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Xavier Moncayo, ha posat un "notable" al comportament turístic d'aquesta Setmana Santa, que "sense crisi", ha dit, "hauria batut rècords històrics".

La pluja que ha caigut de manera persistent durant aquests dies de Setmana Santa a les comarques gironines ha comportat que hi hagi hotels del litoral que no hagin arribat ni al 50% d'ocupació. La manca de sol també ha fet que una part dels turistes hagi decidit avançar la tornada a casa.

Tot i això, arreu del litoral gironí, l'ocupació ha estat molt desigual. Per exemple, l'Hotel Rovira de Tossa de Mar (Selva) no ha superat el 50%, mentre que altres establiments hotelers de Platja d'Aro (Baix Empordà) han fregat el 80%.

Els hotels de la Costa Daurada són optimistes en un primer balanç de la Setmana Santa i calculen que se superarà el 65% d'ocupació previst. "Tot i que el temps no ha acompanyat, ha anat millor del que ens pensàvem", afirma el portaveu de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Joan Anton Padró. L'associació calcula que es podria igualar el volum de turistes de l'any passat i assolir una ocupació d'un 70%, tot i que no es disposarà de dades oficials fins d'aquí a uns quants dies. Mentrestant, els turistes de la Costa Daurada estan aprofitant el sol que s'ha deixat veure el darrer dia festiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Un robatori de coure a Montcada afecta la xarxa de Rodalies i els trens no arriben ni surten de Barcelona

barcelona

Afectació general a la xarxa de Rodalies per un robatori de coure a Montcada

BARCELONA
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona