Societat

La llevantada deixa quatre morts i múltiples destrosses

Meteorologia

Un espectacular temporal de llevant, com feia anys que no es recordava en molts punts, va deixar ahir un rastre de mort i destrucció al llarg dels més de 900 quilòmetres del litoral de parla catalana. Des de Cotlliure (Rosselló) a Gandia (Safor) ahir era ben visible el rastre d’embarcacions enfonsades, passejos marítims aixecats, establiments de primera línia de mar inundats o greument danyats, diverses persones ferides i, el pitjor balanç de tots: fins a quatre persones mortes a conseqüència de l’ímpetu del mar.

La primera víctima mortal de què es va tenir notícia va ser un submarinista que va ser rescatat cadàver pels bombers divendres al vespre a Sant Andreu de Llavaneres. Amics de la víctima van explicar ahir que es tractava d’un submarinista experimentat i van negar que hagués comès cap temeritat.

També divendres a la tarda es va produir el segon accident mortal, si bé no se’n va tenir notícia fins ahir al matí. En aquest cas la víctima va ser un vigilant del port de Barcelona que va caure al mar amb el cotxe arrossegat per una onada. Els fets van passar al dic sud del port, ja dins del terme municipal del Prat de Llobregat. El vigilant era dins del cotxe amb una altra persona que sí que va poder sortir de l’habitacle. L’acompanyant va quedar ingressat a l’hospital a causa de diverses ferides i cops que va rebre.

Port Olímpic
La tercera víctima mortal és un home que va anar a parar a l’aigua per un cop de mar quan es trobava a la zona del Port Olímpic de Barcelona. El cadàver va ser trobat poc després de les quatre de la matinada d’ahir al moll que hi ha al final del carrer Marina. A Barcelona, la força del mar va obligar l’Ajuntament a tancar els accessos a la platja a partir de mig matí per evitar mals majors.

L’última víctima mortal és un home de 53 anys que va caure a l’aigua des de l’escullera del port de Gandia, a la comarca de la Safor. La dona de la víctima també va anar a parar a l’aigua però en va poder sortir amb vida.

On no hi va haver morts però sí ferits va ser a Platja d’Aro, on una onada va entrar en un restaurant i va provocar destrosses i quatre ferits de consideració. A Cotlliure un home va quedar ferit per un altre cop de mar que, literalment, es va ficar dins de casa seva. El litoral del Garraf i Tarragona va ser el que més bé va suportar el temporal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.