Societat

L’Ajuntament admet que no va poder aturar l’inspector corrupte

Barcelona

L’Ajuntament va reconèixer ahir haver rebut denúncies i queixes de veïns contra les actuacions de l’enginyer Joaquim Quílez, però no el van relacionar amb el funcionari Manuel Martínez, segons el primer tinent d’alcalde, Carles Martí. “No hi havia proves suficients ni vam establir el nexe causal”, va dir. Tot i així, fa dos anys van traslladar el funcionari del districte de Ciutat Vella a l’Eixample amb l’objectiu d’allunyar-lo dels expedients que tenia entre mans.

Quílez està imputat per un delicte de suborn en la trama d’extorsió a prostíbuls, locals d’oci i altres establiments que investiga el jutjat d’instrucció número 33 de Barcelona arran del cas Riviera. Després de declarar davant la jutge, Quílez ha quedat aquesta setmana en llibertat sota fiança, però el funcionari Manuel Martínez està en presó provisional. De moment, hi ha una altra funcionària adscrita al districte de l’Eixample a qui la jutge també ha cridat a declarar com a imputada.

El tinent d’alcalde Carles Martí va reconèixer haver rebut queixes de particulars contra Quílez. Quan això es produïa, la resposta de l’Ajuntament era recordar que aquesta persona, que es presentava com a funcionari municipal, no ho era. Quílez oferia els seus serveis als comerciants que volien fer obres per ampliar o adequar els seus negocis, cobrava per fer els projectes constructius, per tramitar les gestions legals i les que no ho eren. En alguns casos, aconseguia els permisos, presumptament a través del funcionari empresonat, i en altres cobrava dels seus clients però no els resolia els problemes administratius o constructius pels quals havien acudit a ell.

Carles Martí, que va ser regidor de Ciutat Vella en l’anterior mandat, va explicar ahir que les corrupteles feia anys que s’investigaven “dins de les possibilitats que té l’Ajuntament”, però va reconèixer que malgrat les sospites i el trasllat de districte, no van aconseguir enxampar el funcionari.

Un altre dels detinguts per la trama dels prostíbuls, l’advocat Fernando Martínez, va anunciar ahir que renunciava a representar la Federació de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon). L’advocat va plegar ahir mateix per “poder-se defensar de les falses imputacions contra la seva persona i activitat professional”, advertia el comunicat de Fecalon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.