Societat

L'estació de la Sagrera es pagarà a càrrec de l'Estatut

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha assegurat aquest dimarts a l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que està d'acord amb què la disposició addicional tercera de l'Estatut serveixi per finançar els 600 milions d'euros que es preveu que costi la construcció de l'estació de la Sagrera de Barcelona.

Així ho ha explicat Hereu després de la reunió que ha mantingut amb Álvarez a Madrid, en què ha assegurat que Foment "està d'acord" amb finançar l'estació de la Sagrera del TGV amb fons de l'Estatut. En la reunió s'ha establert la "necessitat" d'articular un grup de treball que analitzi de forma tècnica i contempli l'impacte de l'obra.

Hereu ha destacat que "s'està treballant" en el projecte executiu i en el desenvolupament dels accessos, "compactant els projectes en un". Ha afegit que han establert un mecanisme per al qual el ministeri de Foment, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona "puguin posar en comú" totes les dades per prendre "una decisió".

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, que també ha participat en la reunió, ha explicat que en un breu termini de temps, que no ha concretat, s'hauran de reunir les tres administracions implicades, el govern de l'Estat, de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, per concretar aquest extrem. Morlán ha assegurat que aquest any començaran les obres de l'estació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona
societat

Prop de 700 aportacions ciutadanes per al futur parc de Prades

MONTBLANC
societat

Vaga a Nestlé Girona pel desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu

girona