Societat

Els anti-Bolonya reactiven les seves protestes a Barcelona

Els estudiants han ocupat el hall de la seu del Banc de Santander i el pati de la seu d'ERC, que han estat desallotjats posteriorment

Passats els exàmens del segon trimestre i les festes de Setmana Santa, desenes d'estudiants han protagonitzat aquest dimarts actes de protesta de manera gairebé simultània a diversos punts de la capital catalana. L'acció més contundent ha estat l'ocupació de la seu del Banc de Santander al Passeig de Gràcia, on un grup d'entre 30 i 40 estudiants ha entrat a l'edifici i s'han assegut al vestíbul per realitzar una classe impartida per un professor d'Antropologia, segons que ha explicat una portaveu de la Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants (CAE).

Des de l'exterior de l'edifici, un altre mig centenar de joves ha donat suport a la mobilització desplegant pancartes en les quals denunciaven els vincles entre la universitat i l'empresa i la suposada "privatització" dels centres d'educació superior. Poc abans de les sis de la tarda els estudiants han abandonat el recinte per sumar-se a la manifestació que transcorre aquesta tarda pel centre de Barcelona.

Paral·lelament, mig centenar d'estudiants s'ha concentrat davant la seu d'ERC al carrer Calàbria, on han desplegat també una pancarta en contra del procés de Bolonya i tot seguit han ocupat un pati interior. Posteriorment han estat desallotjats pels Mossos d'Esquadra sense que s'hagin registrat incidents. Pel que sembla, ERC ha ofert als estudiants una reunió amb la secretària de Política Sectorial, Laura Castellví i, després que els anti-Bolonya hagin rebutjat l'oferta, ERC ha donat l'avís als Mossos d'Esquadra, que han procedit al desallotjament.

Una altra quinzena d'alumnes s'han concentrat davant la seu del PSC, al carrer Nicaragua, on s'han viscut moments de tensió amb membres del partit. L'última acció del matí l'han protagonitzat un grup de quatre estudiants de secundària, que s'han encadenat a la barana de l'escala interior de l'edifici en el que es troba el Comissionat d'Universitats. Segons ha explicat una portaveu del grup de joves que recolza aquesta protesta, la intenció dels alumnes era mantenir la protesta fins a les 6 de la tarda, hora per la qual s'ha previst una manifestació d'estudiants anti-Bolonya que sortirà de la plaça Universitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crisi migratòria

Frontex veu amb preocupació les xifres de la Ruta Canària

barcelona
Olot

El PSC recull firmes per millorar els horaris de bus

Olot
estat espanyol

Intercepten un narcosubmarí a la costa de Cadis

barcelona
SALUT

Inicien els tràmits per la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut

SALT
Mobilitat

Barcelona premia dos projectes d’intel·ligència artificial aplicats als autobusos

Barcelona
SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona