Societat

El Zoo Marí s'obrirà al públic l'any 2014

Barcelona

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha anunciat que s'invertiran uns 200 milions d'euros en la construcció del nou Zoo Marí, al Fòrum, i en la reforma del Zoològic del Parc de la Ciutadella. Hereu ha explicat que serà un projecte liderat per l'Ajuntament, però que també hi participarà capital privat.

Els dos projectes es desenvoluparan en paral·lel. Les previsions indiquen que l'any 2014 s'obrirà al públic el nou Zoo Marí al front litoral del Besòs. Mentrestant, les obres d'adequació del Zoo del Parc de la Ciutadella acabaran l'any 2015. Aquestes obres tenen l'objectiu de convertir les instal·lacions actuals en hàbitats per als animals terrestres. En aquest procés, el Zoo alliberarà tres hectàrees de terreny.

L'inici d'obres
Les obres dels dos projectes començaran durant el primer trimestre del 2009. Hereu ha explicat que l'objectiu de les obres és passar de les instal·lacions actuals a la creació d'hàbitats per als animals. En aquest sentit, el Zoo del Parc de la Ciutadella –on es quedaran els animals terrestres– patirà una remodelació integral que consistirà a repartir les espècies en diversos biomes terrestres, com la selva, l'estepa, la sabana i les illes de Flores i Madagascar.

Tres hectàrees més de parc
Aquesta remodelació també significarà l'alliberament de tres hectàrees actuals del Zoo, que s'integraran al Parc de la Ciutadella i oferiran "nous itineraris" per caminar, segons ha explicat l'alcalde Jordi Hereu. D'aquesta manera, aquests espais quedaran lliures i no serviran per fer ampliacions del Parlament, com s'havia plantejat. Concretament, l'alliberament d'aquestes hectàrees possibilitarà l'obertura del parc a la ciutat, especialment al passeig Pujades i al Carrer Wellington i possibilitarà la continuïtat del passeig Lluís Companys fins a la Barceloneta.

Pel que fa al Zoo Marí, disposarà d'un total de 8 hectàrees. Seguirà la mateixa estructura de creació d'hàbitats. Hi haurà la zona d'aigües fredes, mediterrànies, oceàniques i tropicals. També hi haurà zones que recrearan exemples d'insularitat com les illes Galàpagos. L'objectiu és que els animals no només es mirin, sinó que es vegin com són a la natura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.