Societat

Sense escola per la burocràcia

La notícia del lector

Angoixats per si el setembre vinent els seus fills no podran començar l'escolarització obligatòria per manca d'espai a l'escola de primària de Torrelles de Llobregat, pares i infants es van manifestar ahir davant l'Ajuntament perquè algú els garanteixi "el dret a l'educació en condicions de dignitat i amb els equipaments necessaris", explica Rosa de Diego, mare d'un nen de 3 anys.

"Volem veure els obrers i les màquines treballant, no ens interessen les respostes diplomàtiques del departament d'Educació", adverteix De Diego.

Els pares no entenen com és que encara no han començat les obres de la segona fase del CEIP Can Coll si l'obra ja està licitada i amb el pressupost aprovat, més encara quan "les classes ja estan massificades i el proper curs podrien entrar fins a dos nous cursos de P-3", diu aquesta mare. El cert és que fa mesos que tot està a punt, excepte la signatura del conseller que dóna l'autorització final.

Dilluns al vespre l'Ajuntament va rebre el projecte del nou edifici i ara ha de donar la llicència urbanística perquè puguin començar les obres. Si es compleix el calendari previst, l'escola començarà a construir-se a l'abril, de manera que no estarà enllestida fins al gener del 2010.

Preocupats pels barracons
Una de les preocupacions de pares i consistori és que el pròxim curs escolar s'hagués de començar en barracons, però s'aplicarà una solució intermèdia. Educació ha explicat als responsables municipals que es farà una divisió vertical de l'edifici, de manera que al setembre ja hi haurà alguns espais construïts utilitzables d'aquest edifici de tres plantes.

"Educació ens ha garantit que quan comenci el curs escolar hi haurà aules acabades i el menjador per als alumnes, i això no impedirà que se segueixin fent les obres sense perill", explica l'alcaldessa de Torrelles de Llobregat, Glòria Matas.

Accés al projecte
Ara els pares tindran accés, per primera vegada, al projecte d'ampliació del CEIP Can Coll que dilluns va entregar Educació a l'Ajuntament. Si els tràmits burocràtics no posen més bastons a les rodes, les properes setmanes arribaran les grues. Els pares s'ho miren amb recel i lamenten un "endarreriment provocat per la desídia".

Si el gener del 2010 finalitzen les obres del CEIP Can Coll, Torrelles de Llobregat haurà resolt parcialment la greu problemàtica que arrossega per la manca d'equipaments educatius. Ara falta l'IES.

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la carta de Rosa de Diego, veïna de Torrelles de Llobregat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto