Societat

Els manifestants burlen els Mossos

Pla Bolonya

Els Mossos d’Esquadra es van fer forts ahir a primera hora de la tarda a la Rambla i a Via Laietana per fer front a la protesta estudiantil convocada a les vuit del vespre. Però cap manifestant va aparèixer pel cor de Barcelona. Sorprenent el dispositiu policial, els anti-Bolonya van recórrer l’Eixample fins a Sants en una llarga protesta que es va saldar sense incidents.

Gairebé una hora més tard de la prevista inicialment, el servei d’ordre organitzat per les organitzacions estudiantils convocants va dirigir els milers de manifestants cap al carrer Aribau. No obstant, un petit grup van intentar baixar per la ronda Sant Antoni davant l’oposició dels agents antiavalots.

Inicialment, en aquesta via no hi havia previst un cordó policial. “Atenció, hi ha un petit grup que es dirigeix cap a la ronda Sant Antoni”, van advertir des del control central a les unitats mobilitzades al carrer Tallers i a la ronda, que es van mobilitzar ràpidament.

Tot i alguna petita provocació, com el llançament d’una ampolla de plàstic buida i un bastó, i els nervis d’alguns membres del servei d’ordre –“es muntarà un pollo”, deia una jove–, els més de 10.000 manifestants van enfilar Aribau amunt amb crits de “Mossos no”, “Fora policia de la universitat” o “Més escoles i menys pistoles”. La protesta va anar avançant per l’Esquerra de l’Eixample fins a arribar a la seu d’ERC, al carrer Calàbria. Allà es va llegir un manifest demanant la dimissió del conseller d’Universitats, Josep Huguet, i es va penjar un cartell acusant-lo de la criminalització del moviment anti-Bolonya.

La manifestació va avançar cap a la plaça de Sants, on es va posar una nota festiva amb focs artificials. Ja al carrer de Sants, el servei d’ordre va dirigir els assistents a la plaça Osca. Allà es va llegir un manifest en contra del pla de Bolonya, l’empresonament de l’activista Enric Duran i l’actuació dels Mossos durant les protestes pel desallotjament del rectorat de la Universitat de Barcelona (UB).

Mentrestant, un grupuscle de radicals incitaven els milers de persones encara congregades al carrer de Sants a continuar avançant per buscar la confrontació amb els Mossos. Uns metres més endavant, a l’altura del carrer Consell de Cent, es podien veure quatre furgonetes que, davant l’actitud d’aquest grupuscle, van decidir recular i no fer-se visibles als manifestants. El servei de seguretat de la protesta va intentar contenir els radicals acusant-ne alguns de ser policies de paisà. “Són secretes que estan incitant a la violència”, no es cansaven de repetir.

Finalment, poc més de trenta individus van anar cap a la plaça Espanya i, poc abans de les onze de la nit, van tallar la Gran Via durant una estona. Van intentar, sense èxit, que s’afegissin manifestants que tornaven cap a casa en metro.

Al carrer Tarragona, una dotzena de furgonetes antiavalots estaven a l’espera de l’evolució dels esdeveniments. Mentre que a la plaça Espanya, l’única presència policial era la de la Guàrdia Urbana que s’encarregava d’ordenar el trànsit sense problemes a aquella hora de la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona