Societat

Endesa i Red Eléctrica hauran de pagar fins a 300 euros als abonats per la gran apagada de Barcelona del 2007

La sentència dóna la raó a l'Organització de Consumidors i Usuaris i condemna les dues elèctriques a indemnitzar els abonats que es van quedar sense llum, alguns durant dies

El jutjat de primera instància número 22 de Barcelona ha condemnat les elèctriques Endesa i Red Eléctrica Espanya (REE) a pagar entre 122 i 300 euros per afectat per la gran apagada de Barcelona del 23 de juliol del 2007.

La sentència dóna la raó a l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) i condemna les dues elèctriques a indemnitzar els abonats que es van quedar sense llum, alguns durant hores i altres dies. En concret, fixa les següent quantitats: 122 euros per fins a 11 hores sense subministrament; 186 euros per estar sense llum entre 11 hores i 24 hores; 219 euros per no tenir llum entre un dia i fins a 36 hores; i 300 euros per als usuaris amb més de 36 hores d'interrupció.

El 23 de juliol del 2007, a les 10.30 hores, la ciutat de Barcelona, i en menys grau els municipis del l'Hospitalet i Esplugues, van patir una apagada que va afectar 323.337 abonats. La sentència es pot recórrer davant de l'Audiència de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.