Societat

Els diables catalans reclamen que se "suavitzi" la directiva europea

Han acordat dotze al ·legacions que presentaran al ministeri d'Indústria per exigir que retoqui la transposició que ha fet de la norma de Brussel·les

La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya conjuntament amb altres federacions i agrupacions del món del foc han comunicat aquest diumenge a Valls que demanen que se "suavitzin" el conjunt de restriccions sobre la directiva europea del foc.

Per aquest motiu, ha aprovat per unanimitat un conjunt de dotze al·legacions a la transposició feta pel ministeri d'Indústria sobre aquesta directiva europea. Entre les principals al·legacions, destacar la d'exigir una autorització escrita de tots els assistents o bé, la gestió de permisos burocràtics al delegat del govern espanyol per dur a terme les representacions dels diables i de les bèsties de foc.

El president de la Federació de Diables de Catalunya, Pep Enric Martí, ha afirmat que totes les al·legacions presentades són "factibles, raonables i és únicament una voluntat política que s'acceptin".

Al mateix temps ha detallat que totes les restriccions que es demana la UE l'únic que comporten és una "burocràcia innecessària i que dificulta la bona gestió de l'activitat lúdica i festiva".

D'altra banda, el president de l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, Sete Odina, ha detallat que la transposició s'ha fet a partir de la quantitat de massa pirotècnica que s'utilitzen en festes del País Valencià.

Segons Odina i Martí, els diables "volen seguir fent el que fan perquè ho fan correctament i de la manera que toca". Al mateix temps, tots dos han defensat i insistit que les festivitats dels diables i les del País Valencià són de "tipus diferents" i per tant, "necessiten regulacions diferents".

Odina també ha explicat que cal distingir el tipus de material pirotècnic que s'utilitzen en certes festivitats de les que utilitzen els diables i les bèsties de foc. D'aquesta manera, cal diferenciar el material de classe 1,2 i 3, utilitzada per totes les colles de diables, de la del tipus 4 que seria del caire més professional.

La setmana entrant es disposarà d'un document del departament de Cultura que ha treballat conjuntament amb les federacions del món del foc, els municipis, diputacions i diferents departament de la Generalitat.

Prop d'unes 150 persones, entre representats de colles i seguidors d'aquest tipus de festes, han assistit a la reunió d'aquest diumenge a Valls.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA