Societat

Tresserras insisteix que la col·lecció d'art de la Franja està "legítimament constituïda"

El govern d'Aragó i el Bisbat de Barbastre-Monsó presenten la demanda civil per exigir l'art sacre

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, defensa que el conflicte amb la col·lecció d'art de la Franja de Ponent "no és una partida d'escacs", en què la conselleria mogui fitxes en funció de la jugada del govern d'Aragó i el Bisbat de Barbastre-Monsó.

D'aquesta manera, el titular de Cultura ha insistit en què el conjunt d'art continuï al Museu de Lleida, on està actualment en base a una "col·lecció legítimament constituïda" i emparada per una Llei de patrimoni, a més de resolucions polítiques consensuades al Parlament de Catalunya.

També s'ha pronunciat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que considera que la demanda civil "no té cap risc". Segons l'alcalde, 'l'únic que fa és dificultar un pacte per arribar a un acord final, que seria l'única solució possible". Ros creu que la demanda no té cap "fonament de dret perquè a Lleida s'han fet les coses bé des que el bisbe Messeguer va començar a protegir l'art de la Franja de Ponent".

Demanda Civil
El conseller responia així aquest dijous a la demanda civil imposada pel govern d'Aragó i el Bisbat de Barbastre-Monsó. El govern d'Aragó, juntament amb el Bisbat de Barbastre-Monsó, ha presentat aquest dijous al matí al Jutjat de Primera Instància de Barbastre (Osca) la demanda civil a partir de la qual s'exigeix el retorn de les peces d'art de la Franja que es troben a Lleida.

Segons s'informa al web del govern d'Aragó, mitjançant l'inici d'aquesta actuació judicial es pretén sol·licitar "l'execució forçosa" de la sentència dictada el 28 d'abril del 2007 on el Tribunal Suprem de la Signatura Apostòlica de la Santa Seu, establia que el Bisbat de Lleida havia de restituir al de Barbastre-Monsó les 112 peces d'art de la Franja de Ponent en litigi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona