Societat

Tura diu que els comptes de la Fundació Orfeó-Palau de la Música "no aixecaven sospites", tot i que potser eren "falsos"

Assegura que la suma de delictes de Millet "donaran pena de presó", tot i que evita concretar si finalment entrarà a la presó

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha assegurat que els documents de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música que s'incloïen en les auditories "no aixecaven sospites", tot i que potser, vistos els resultats, "eren falsos".  A més, ha considerat que les investigacions judicials que s'estan duent a terme "han d'arribar al fons de la qüestió" en el cas de Fèlix Millet.

Tura ha remarcat en una entrevista a Catalunya Ràdio que el seu departament no té competències per investigar una fundació, tal com sí que ho poden fer la Sindicatura de Comptes i les institucions judicials.

A més, Tura ha explicat que les auditories del Palau de la Música que arribaven a la conselleria "complien amb la llei de fundacions" i per aquest motiu mai havien sospitat de possibles irregularitats en els comptes.

Amb tot, la titular del departament de Justícia ha demanat que el cas que esquitxa el Palau de la Música perquè hi ha hagut "cinc, sis o set persones que s'hagin aprofitat de la fundació" no hauria de "malmetre la imatge i la importància que tenen les fundacions" a Catalunya.

Sobre la confessió i el penediment de Fèlix Millet, fet públic divendres passat a través d'una carta enviada al jutge que porta el cas, Tura considera que l'expresident de la fundació busca donar una imatge "de col·laboració amb la justícia i ha retornat part dels diners" que es va apropiar de forma il·lícita. Amb tot, ha remarcat que "la suma de delictes donaran pena de presó" a Millet, sense entrar a valorar, però, si considera que finalment entrarà o no a la presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.