Societat

La Sindicatura de Comptes ja va advertir el 2002 el govern d'irregularitats al Palau de la Música

El conseller d'Economia d'aleshores, Francesc Homs, i el de Cultura, Jordi Vilajoana, així com l'alcalde, Joan Clos, van tenir sobre la taula un informe que recollia nombrosos punts irregulars fa 7 anys. Vilajoana assegura que el control de les fundacions el porta Justícia

El síndic major de la Sindicatura de Comptes, Joan Colom, ha dit a El matí de Catalunya Ràdio que aquest organisme que controla els diners públics va enviar fa set anys un informe al govern de l'època en què alertava que hi havia irregularitats al Palau de la Música.

Per tant, i segons les declaracions de Colom, aquest organisme que controla el diner públic ja va avisar el 2002 el govern d'irregularitats econòmiques al Palau de la Música.

Això vol dir que aquest informe, on ja es recollien nombrosos punts no aclarits, el tenien damunt de la taula el conseller d'Economia, Francesc Homs i Molist; el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, i l'ajuntament de Barcelona quan Joan Clos n'era alcalde.

Precisament, Vilajoana ha entrat minuts més tard per antena per assegurar que el control de les fundacions les ha de fer la conselleria de Justícia. A més, "el Palau com a organització i com a organisme generava números positius, i això en el món de la Cultura no és habitual". Així ha afirmat que els resultats positius de la institució els van fer tenir "evidentment la guàrdia més baixa"."És una institució privada. Valoravem quin tipus de música feien i a quanta gent arribava", ha reblat l'exconseller.

Vilajoana ha assegurat que el departament de cultura, del qual en va ser el responsable de l'any 1999 fins al 2003, atorgava subvencions per a les activitats musicals del Palau, però que el control dels diners el gestionava directament l'auditor i la mateixa Fundació Palau.

El síndic major de comptes ha admès que abans d'aquest informe, redactat el 2002 sobre els exercicis del 2000-2001, mai cap estament públic s'havia posat a controlar els comptes del Palau. Joan Colom també s'ha queixat que massa sovint els informes que fa la Sindicatura de Comptes es passen per alt i per això les administracions no actuen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.