Societat

El túnel del Cadí suprimeix els abonaments d'anada i tornada i els de deu viatges

L'empresa gestora del túnel vol premiar en canvi l'assiduitat dels usuaris

Els tiquets d'anada  i tornada en el peatge del túnel del Cadí, així com les bonificacions de deu viatges, desapareixen a partir del dia 1 de desembre. Aquests oferien, respectivament, descomptes del 10% i el 15% respecte als 11 euros que costa el peatge.

Però l'empresa que gestiona el túnel considera que ja no cal fomentar l'ús del túnel, sinó de premiar els clients més fidels. Així, a partir d'aleshores els clients més assidus seran bonificats amb un 5% de descompte si fan entre 11 i 20 trajectes en el transcurs de sis mesos, amb un 10% si en fan entre 21 i 30 viatges i amb un 15% si en són més de 30.

Com a mesura per agilitzar el trànsit en dies de màxima afluència, aquest nou sistema també obliga a pagar mitjançant el telepeatge. En aquest sentit, Túnel del Cadí ha signat un conveni amb Sabadell Atlántico que permetrà als abonats obtenir el sistema de franc.

A la comarca de la Cerdanya la opinió pública creu que la retirada dels descomptes d'anada i tornada al túnel poden perjudicar l'arribada del turisme i dels viatgers esporàdics, com els esquiadors. En canvi, el president del consell comarcal, Esteve Maurell, pensa que el preu del túnel "no ces exagerat" i no ha d'impedir que arribin turistes. A banda la nova mesura, segons Maurell, no afectarà les segones residències perquè "la majoria dels propietaris estan empadronats a la comarca" i s'estalvien el peatge de totes maneres.

Per als residents de la Cerdanya, Alt Urgell i el Berguedà, la bonificació vigent seguirà sent la mateixa que fa dos anys i podran passar el peatge sense pagar, una mesura de la que es fa càrrec la Generalitat. Aquests usuaris representen el 26% del flux de vehicles que utilitzen el túnel del Cadí, que és d'uns 7.000 vehicles diaris de mitjana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

GIRONA
urbanisme

S’enllesteixen els treballs de rehabilitació de dues antigues adoberies de Vic

vic
GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

GIRONA
societat

Conveni entre l’Espai LGTBI i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia

girona
CULTURA

Canet compra la rectoria vella i tanca el cercle dels equipaments escènics

CANET DE MAR

El projecte ReNatura de Mataró desperta l’interès dels veïns

mataró
societat

SAP i SME denuncien l’aglomeració d’efectius de Trànsit de Girona

girona

El canal d’Urgell ajorna el quart reg previst perquè consideren que el desgel i les pluges no són suficients

Mollerussa
societat

PortAventura amplia el projecte Dreams Village amb quatre cases més

Vilaseca/Salou