Societat

Monitors fent de mestres

La coincidència de set baixes docents va obligar una escola de Gràcia a recórrer a personal extern per fer-se càrrec dels nens

L’encadenament d’una sèrie de baixes de mestres per malaltia a l’escola Pau Casals-Gràcia va portar el dimarts 10 de novembre aquest centre a una situació insòlita. Davant la falta de set docents, la major part dels quals d’educació infantil, la direcció del centre va haver d’optar, amb el vistiplau de la Inspecció Educativa, per “contractar monitors i posar en funcionament activitats de caràcter lúdic” en horari lectiu en un grup de P-4 i dos grups de P-5, perquè “no hi havia prou mestres que poguessin fer-se càrrec dels nens”, va explicar la directora del CEIP, Carme Redón.

Redón, que va admetre que la situació va ser “totalment excepcional”, va explicar que el problema va començar el divendres anterior, amb la baixa de dos mestres. A aquestes se n’hi van sumar dues més el dilluns següent i tres més el dimarts “fatídic”, en paraules del president de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de l’escola, Artur Coll.

La coincidència fatal, i l’absència de substituts per cobrir les tres baixes mèdiques que es van comunicar a la conselleria d’Educació, va obligar el centre a prendre una solució “d’emergència” amb el vistiplau de l’AMPA , “per evitar haver de demanar als pares i mares dels alumnes afectats que vinguessin a recollir els nens”, segons consta en la circular que es va fer arribar a les famílies.

La situació es va començar a normalitzar el mateix dimarts a la tarda amb l’arribada d’un dels mestres substituts i de dues mestres de l’escola que no tenien la baixa mèdica i que, “malgrat no estar del tot recuperades, van decidir venir a treballar”. Dimecres al matí va tornar al centre una altra de les mestres titulars (que tampoc tenia la baixa) i dijous van arribar els dos substituts que faltaven. Es va donar la coincidència que en els mateixos dies van caure malalts el conserge, una auxiliar administrativa i una auxiliar d’educació especial, i una tècnica de suport d’educació infantil es va posar de part. Aquestes baixes es van cobrir “molt ràpidament”, va admetre Redón.

L’AMPA reclama que Educació assumeixi “almenys” el cost dels monitors, que de moment pagaran a mitges l’escola i la mateixa associació de pares.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Alfonso García
Amo de la taverna Casa Alfonso de Barcelona, que celebra els 90 anys

“Tenim clients que venen amb els seus néts que ja havien vingut amb els avis”

Barcelona
Santiago Agrelo
Franciscà. Arquebisbe emèrit de Tànger

“L’evangeli no es pot compaginar amb el rebuig de l’immigrant”

Barcelona
Societat

Denuncien Albiol per haver donat dades d’un home sense sostre

Badalona
SOCIETAT

Palafolls tancarà la comissaria algunes nits aquest mes per acumulació de baixes dels agents

Palafolls
SOCIETAT

Entra en servei el telefèric de la Vall Fosca fins al 30 de setembre

Torre de Capdella
SOCIETAT

El Maresme busca quaranta mentors per a joves tutelats i extutelats

Mataró

Insparya, la millor clínica de trasplantament capil·lar arriba a Barcelona

El TSJC obliga Cerdanyola a tramitar la segregació de Bellaterra

Cerdanyola del Vallès
gastronomia

Obre la gelateria d’Albert Adrià a la Rambla

Barcelona