Societat

La boira i la pluja dificulten els treballs per reobrir els accessos a Montserrat

Successos

La boira i la pluja estan dificultant els treballs que els geòlegs duen a terme a Montserrat per poder reobrir els accessos al Monestir després de l'esllavissada del passat 28 de desembre.

El president de la comissió executiva del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Jordi López Camps, ha explicat que els geòlegs segueixen el ritme de treball marcat, encara que amb dificultats a causa de les inclemències meteorològiques.

Despenjant-se amb cordes, tres especialistes estan inspeccionant els blocs de pedra més petits que no van arribar a desprendre's i que són inestables, per decidir si és millor fer-los caure o estabilitzar-los, ja que les grans masses de roca afectades ja han caigut en la seva totalitat.

López Camps ha destacat la importància de dur a terme amb garanties aquesta primera fase del treball per reobrir els accessos a Montserrat, ja que els geòlegs han d'acondicionar el terreny perquè els operaris puguin treballar amb seguretat per reobrir primer la carretera i després el servei ferroviari.

Els treballs a Montserrat es van poder iniciar el passat 31 de desembre, i en principi el pla previst estipula que es dedicaran quatre dies per afermar la zona, altres quatre per reobrir la carretera i quatre més per reparar la catenària i poder reobrir el servei de ferrocarril.

L'esllavissada -la segona que pateix Montserrat en tan sols dos mesos-, es va produir el migdia del 28 de desembre, i va deixar atrapats a l'interior de la muntanya vora 2.000 persones, que van haver de ser evacuades en telefèric, per la qual cosa molts d'ells van haver de deixar al cim els seus vehicles. Precisament, López Camps ha dit que estan en contacte amb els visitants que van deixar el seu vehicle a la muntanya per tenir-los informats de l'estat dels treballs i per anunciar-los quan podran recuperar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.