Societat

Millet sabrà el dia 19 si ha d'anar a presó preventiva

El jutge imputa l'expresident del Palau i la seva mà dreta, Jordi Montull, i els cita a declarar. La fiscalia no descarta ara demanar la mesura cautelar més severa

Fèlix Millet i Jordi Montull compareixeran el dia 19 davant el jutge Juli Solaz en condició d'imputats per respondre sobre la seva gestió delictiva al capdavant del Palau de la Música.

A partir de la manera com es desenvolupi la declaració, la fiscalia acabarà de decidir quin tipus de mesures cautelars demana al jutge perquè s'apliquin sobre els dos imputats, que podrien arribar, fins i tot, a la petició de presó preventiva, segons van explicar ahir fonts del ministeri públic. El magistrat haurà de decidir aquell mateix dia sobre la situació dels dos imputats.

La resolució ordenant la compareixença es va conèixer ahir i formalment és la resposta del magistrat a un recurs de reforma presentat per la fiscalia a una decisió anterior del jutge de denegar la compareixença. El magistrat considera que "els fets reconeguts a la carta de confessió" i "els fets que conté la querella" són suficients per citar a declarar els dos acusats.

La decisió ha estat precedida d'una campanya de pressió sobre el magistrat amb pocs precedents en la història judicial recent, en què ahir també hi va participar el president de la Generalitat, José Montilla, demanant celeritat a la justícia.

La primera opció del jutge era citar els acusats un cop tingués damunt la taula l'informe encarregat als pèrits d'Hisenda sobre els comptes del Palau i la informació decomissada en el registre del 23 de juliol. Els pèrits es van posar a treballar a principis de setembre i poc després es va fer pública la carta de confessió de Millet i Montull. Aquell document va obrir la porta a noves revelacions i va créixer la pressió sobre el jutge per tal que accelerés la investigació.

La resolució d'ahir no diu res de la filla de Montull, Gemma, també acusada per la fiscalia i cada cop amb vincles més clars amb el cas. La carta de confessió del seu pare la volia deixar al marge del procés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.