Societat

Duran matisa que Colom ha de tornar els diners si els va rebre del Palau i no de Millet

Assegura que Unió no ha rebut diners ni de Millet ni de cap fundació del Palau

El líder d'Unió i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat aquest dimarts a l'exdirigent del Partit per la Independència i actual dirigent de CDC, Àngel Colom, que justifiqui els 72.000 euros que li va desviar l'ara expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet.

En una entrevista a TV3, Duran ha matisat així la seva opinió després que en un primer moment havia manifestat que era lícit que Colom anés a demanar diners i va assegurar que tots els polítics ho feien. De fet, ha dit que ho va declarar per falta d'informació. Duran i Lleida encara ha anat més enllà i li ha demanat que els torni si aquests diners provenien del Palau de la Música i no de la persona de Millet.

Ha insistit que els partits politics truquen a la porta per demanar ajuda per finançar l'activitat i ha assegurat que no es financen només a través dels militants. "Alguns ens donen una quantitat més modesta i altres una de més important, però jo no enganyo ningú perquè està permès legalment". En aquest sentit, ha felicitat ERC per ser uns "genis de les finances per finançar tota la seva activitat sense haver de recórrer a cap donatiu privat". "Llàstima que aquesta genialitat no es correspongui en el moment de governar Catalunya", ha afegit.

Preguntat per si les fundacions han de tornar els diners rebuts per Millet, Duran i Lleida ha dit que depèn de com hagin gastat les fundacions els diners i ha declarat que en el cas de CDC i la Fundació Trias Fargas "el conveni es va signar per a una promoció determinada de fets culturals i cantaires". "Les explicacions que han donat porten a la conclusió que els objectius s'han aconseguit, s'han ben gastat", ha destacat. Tot i això ha admès que "un altre debat seria si caldria o no i és correcte o no per part d'una fundació d'un partit polític acudir a buscar finançament o convenis". En aquest context, ha manifestat que si els diners desviats per Millet "s'haguessin fet servir per gastar-los en activitats de partit, s'haurien de tornar".

Duran ha  assegurat que "Unió no ha rebut ni un duro de Millet, la persona, ni de cap fundació del Palau". "La investigació deixarà cadascú al seu lloc", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.