Societat

Torna a funcionar el cremallera de Montserrat després d'estar més de dos mesos parat

Societat

El tren cremallera de Montserrat ha reprès aquest divendres la seva activitat després d'estar tancat des del 28 de desembre a causa d'un despreniment de roques que va afectar també els accessos per carretera al monestir. Segons ha informat una portaveu dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), el primer tren de servei ha sortit a les 7.35 hores i el primer comboi comercial, amb passatgers, a les 8.35 hores, amb "normalitat absoluta".

A partir de dissabte, els vehicles particulars podran accedir a la muntanya, tot i que el pas seguirà regulat per semàfors, tal com ja s'estava produint els caps de setmana de 7.00 a 22.00 hores. Segons el Patronat de la Muntanya, els accessos per carretera estaran restituïts completament el divendres 27 de març, quan es preveu que deixin d'estar regulats per semàfors.

La conselleria invertirà aquest any 1 milió d'euros en les tasques de consolidació de la muntanya des de l'abadia fins al monestir de Santa Cecília, i fins al 2011 la inversió superarà els 5,5 milions d'euros.

L'Institut Geològic de Catalunya preveu fer tots els estudis necessaris per consolidar la muntanya i farà actuacions en altres punts de la muntanya on no hi ha hagut despreniments, per seguretat. En concret, s'establiran elements de contenció dinàmica i passiva i es faran tasques de sanejament de roques en el tram comprès entre el monestir i Can Maçana, de 2,5 quilòmetres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

Caldes d’Estrac estrena el nou consultori tancat des de la pandèmia

Caldes d’estrac
Societat

Mor Silvia Reyes, històrica activista del moviment trans

El 67% dels infants becats per la Pere Tarrés són de famílies vulnerables

Tarragona

Figueres inicia les obres d’ampliació de la xarxa de carrils bici de la ciutat

FIGUERES

Instal·laran pantalles per reduir el soroll a l’AP-7 i l’A-26

sant julià de ramis
GIRONA

L’Ajuntament repararà el sostre de l’Oficina de la Defensora de la Ciutadania

GIRONA
medi ambient

Costes vol fora el pàrquing de l’estació de Cabrera de Mar

Cabrera de mar

Revisions gratis per risc de melanoma a l’Hospital de Calella

Calella
educació

La selectivitat no inclourà les lectures obligatòries a català i castellà a partir de l’any que ve

barcelona