Societat

L’aeroport de Lleida arrenca amb 10 vols

L’estrena s’ha ajornat un mes pel retard d’Aena en la tramitació del permís de navegació aèria

L’aeroport de Lleida-Alguaire obrirà el 17 de gener del 2010 amb deu vols setmanals, la majoria concentrats en cap de setmana. Vueling, Ryanair i una tercera companyia oferiran aquests primers vols amb destinació a ciutats europees i estatals, segons va anunciar ahir el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. A més, alguns xàrters noliejats a Portugal aterraran a Lleida per portar esquiadors al Pirineu.

Nadal va confirmar que Vueling ofertarà dues freqüències setmanals a París, mentre que Ryanair no ha desvelat encara les dues destinacions europees que comercialitzarà des de Lleida, però sí que oferirà tres viatges setmanals a cada una de les dues ciutats. Aquests viatges internacionals seran inicialment dins l’Espai Schengen, que no necessiten controls fronterers, i inclou gairebé tots els països Europeus i alguns que no formen part de la UE, però en queden exclosos Gran Bretanya i Irlanda. No obstant, el conseller va dir que en pocs mesos ja es disposarà de la duana i l’oferta es podrà ampliar.

Finalment, una tercera companyia que encara no ha volgut fer públic el nom ni el destí farà dos viatges setmanals a una capital espanyola.

Aeroports de Catalunya, que gestiona la instal·lació, negocia amb més companyies, que es podrien incorporar al Lleida-Alguaire en els propers mesos. Igualment, segons Nadal, hi ha diverses empreses d’aviació corporativa, de serveis aeris i de manteniment que ja han sol·licitat espais per operar al nou aeroport.

Inversió de 100 milions
El nou aeroport de Lleida, que ja està acabat després d’una inversió de 100 milions d’euros, va rebre dijous els permisos internacionals de navegació aèria, però no entraran en vigor fins al 14 de gener. Aquests tràmits han obligat a ajornar un mes l’estrena anunciada per la Generalitat. A partir d’aquesta data la nova instal·lació ja serà totalment operativa, tot i que els primers vols no tenen calendari, pendents que les companyies enllesteixin la comercialització. Joaquim Nadal, però, va assegurar que si no es comença a operar el dia de la inauguració serà un o dos dies després. El president José Montilla serà l’encarregat de tallar la cinta del primer aeroport que construeix la Generalitat el proper 17 de gener.

El conseller va justificar la demora d’un mes pels tràmits administratius i tècnics d’Aena per validar les instal·lacions i per les notificacions internacionals de navegació aèria per incorporar l’aeroport a la xarxa mundial. Igualment, va restar importància a la demora, perquè la construcció s’ha fet amb molta més rapidesa que altres aeroports similars des que van iniciar els estudis informatius. Va posar com a exemple els de Ciudad Real, Castelló, Múrcia, Burgos i Osca, alguns dels quals encara no són operatius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Girona

Retransmissió radiofònica de la nova Orquestra Filharmonia

Girona
infraestructures

L’R3, R4, R7 i R12 afectades pel robatori de coure reuperen la normalitat

barcelona
MEDI AMBIENT

El govern aposta pel reagrupament de ramats per evitar atacs de l’os bru

Boldís
SERVEIS

Més freqüència de pas en el bus del Parc Nacional d’Aigüestortes

Pobla de Segur
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC, indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona