Punt divers

L'alcalde de Lleida confirma que els vols comercials a Lleida-Alguaire no començaran fins al gener del 2010

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha confirmat el retard d'un mes en l'entrada en funcionament i, per tant, per l'inici dels vols comercials a l'Aeroport de Lleida-Alguaire, previst inicialment per la Generaltat per aquest mes de desembre i que ara es prolongarà fins a principis del 2010. Ros ha lamentat l'aplaçament i, en concret, que temes administratius hagin estat els causants del canvi de calendari. L'alcalde ha tret importància al retard 'que només serà d'un mes' però 'l'important és començar'. Segons el Departament de Política Territorial i Obres Públiques el retard es déu a què l'aeroport lleidatà encara no disposa de l'autorització de navegació aèria internacional per part d'Aviació Civil.

Per Ros, el retard en l'inici de vols comercials és 'un petit gerro d'aigua freda' però ha posat especial èmfasi en el fet que 'Lleida mai abans havia tingut aeroport i d'aquí un mes ja tindrà vols europeus'. 'L'aeroport ja està enllestit i preparat per començar a operar', ha deixat clar. Tot i declarar que no disposa de prou informació, Ros ha afirmat que si el problema és un retard en la tramitació administrativa per part d'Aena, demostraria que aquest organisme 'no han estat prou diligent' en la tramitació dels permisos de navegació aèria. Per això, 'aquest retard administratiu reforçaria la necessitat que la Generalitat tingui més protagonisme en la gestió aeroportuària a Catalunya', segons Ros.  L'alcalde de Lleida també ha dit que les gestions comercials que s'estan fent per atreure esquiadors fent servir l'aeroport 'estan funcionant molt bé' tot i que els primers vols xàrters no arribin fins a principis del 2010 i no aquest desembre. Ros ha remarcat que el de Lleida-Alguaire serà un aeroport que donarà servei al Pirineu 'tal com estan funcionant les negociacions' ja que el govern andorrà i el de l'Aran ja han mostrat la voluntat 'de fer seu l'aeroport'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.