Societat

El descompte per pagar les multes de trànsit s'eleva del 30% al 50%

Segons el portaveu de CiU a la Comissió de Seguretat Vial, Jordi Jané, tots els grups del Congrés dels Diputats han pactat una esmena per debatre en la pròxima reforma de la Llei de Trànsit. Es tracta de reduir a la meitat l'import de les multes si es paguen en 15 dies.

Respecte a la proposta del govern espanyol, es redueix de 30 a 15 dies la possibilitat de fer el pagament si es vol accedir al descompte. S'espera que amb aquestes mesures baixin el nivell d'impagats que a tot l'Estat representa un 25%.

Afany de recaptar
Les principals associacions d'automobilistes han acollit avui amb escepticisme l'acord dels grups del Congrés dels Diputats per introduir una rebaixa del 50% a les multes que es paguin en un termini de 15 dies a la reforma de la llei de trànsit, i han advertit que darrere del projecte hi ha "afany per recaptar més". 

El director jurídic del Comissariat Europeu de l'Automòbil (CEA), Eugenio de Dobrynine, ha criticat la rebaixa i s'ha mostrat convençut que la "finalitat" d'aquesta reforma és "introduir procediments tributaris a un procediment sancionador" per "cobrar més".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.