Societat

Els locals d'oci nocturn tancaran per protestar contra la prohibició d'ampliar horaris en llocs turístics

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) lamenta que la Generalitat hagi denegat les ampliacions horàries demanades per als locals de restauració i oci, durant aquestes festes de Setmana Santa i de cara a l'estiu. La patronal destaca que aquesta és la quarta vegada que l'ampliació per a aquestes dates es prohibeix. Per protestar, els empresaris tancaran els seus locals el proper 25 de maig. Locals de Salou i Calafell ja s'han afegit a l'aturada.
Segons Fecasarm, el sector de l'oci català ha patit durant els darrers tres anys una davallada de facturació superior al 50%. Per això, consideren que la negativa d'obrir 30 minuts més els bars, pubs i restaurants i una hora més les discoteques i sales de festa, farà que es deixin de contractar uns 6.000 treballadors i es deixin d'ingressar uns 20 milions d'euros. Afegeixen que això tindrà també greus conseqüències econòmiques en el sector comerç i hoteler.

La patronal lamenta que l'administració no hagi ajudat el sector en temps de crisi i responsabilitza el vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira d'aquesta denegació. El culpen d'estar més preocupat pel que passa fora que pel futur dels empresaris catalans. Joan Saura, conseller d'Interior, és també un dels culpables segons la patronal, perquè no fa "el més mínim cas" als empresaris i no s'hi ha reunit per parlar d'aquest assumpte. Expliquen que els 4.000 locals d'oci que "constitueixen un atractiu turístic molt important per als visitants", es veuran obligats a competir un any més en desigualtat de condicions respecte els locals d'altres comunitats autònomes com ara el País Valencià.

Els empresaris aprofitaran la protesta per mostrar el seu rebuig de la futura normativa reguladora del sector, que no permetrà variar el temps d'obertura de locals en funció de la temporada d'hivern o estiu. Consideren que "no és coherent" que els bars musicals i les discoteques de Sitges, Salou o Platja d'Aro tanquin a la mateixa hora el dia 6 de febrer que el dia 7 d'agost i acusen la Generalitat de no conèixer la realitat del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.