Societat

Responsables de Renfe i els cossos policials es reuneixen per analitzar el caos de divendres

Responsables de seguretat de Renfe, Adif i representants dels Mossos d'Esquadra, el Cos Nacional de Policia (CNP) i la Guàrdia Civil es reuniran aquest migdia per "estrènyer" la seva col·laboració en relació amb la seguretat en les infraestructures ferroviàries i analitzar el caos de divendres.

Segons han informat fonts de la Delegació del Govern a Catalunya, la reunió està relacionada amb els últims incidents, inclòs el que divendres passat va obligar mig miler de persones a arribar caminant des d'un tren avariat fins a l'estació de Sants.

A la reunió assistiran, entre d'altres, el comissari dels Mossos d'Esquadra David Piqué, responsable de l'àrea Metropolitana de la comissaria general Territorial, i els delegats a Catalunya de Renfe i Adif.

Denúncia per negligència
Un grup de passatgers que divendres passat van quedar atrapats durant més de dues hores en un tren avariat de Rodalies Renfe prop de l'estació de Sants de Barcelona estudia denunciar a la companyia ferroviària per "negligència", en no haver actuat amb urgència.

Els passatgers afectats viatjaven en un tren de la línia C-2 de Rodalies amb destinació a Sant Vicenç de Calders (Baix Penedès) quan, cap a les 18.50 hores, el comboi es va aturar al mig de la via, amb prou feines dos minuts després de sortir de l'estació de Sants.

"Renfe en cap moment no es va plantejar tallar el trànsit ferroviari. És una situació molt greu que podria haver provocat desgràcies personals", ha dit, en declaracions a Catalunya Ràdio, una de les passatgeres, que al costat d'altres afectats estudia demandar Renfe per "negligència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.