Societat

Els Bombers fan 575 sortides per un temporal que ha causat centenars de destrosses

Meteorologia

Els Bombers de la Generalitat sumen 575 sortides aquest diumenge a conseqüència del temporal de vent i pluja que ha afectat la major part de les comarques catalanes.

La majoria de les actuacions s'han dut a terme a les comarques del Baix Camp i el Tarragonès. El municipi més afectat ha estat Salou, on les fortes pluges han anat acompanyades de ratxes intenses de vent i han produït nombrosos desperfectes materials.

L'Ajuntament de Salou ha demanat la declaració de zona catastròfica després dels danys del temporal de pluja i vent que ha assolat aquesta matinada la localitat.

Vents de 160 quilòmetres
Els vents han arribat als 160 quilòmetres per hora i s'ha format un tornado que ha afectat sobretot la zona del barranc de Barenys. L'Ajuntament començarà aquest dilluns la quantificació dels danys.

Els Bombers han intervingut en 38 punts de Salou, on un 75% dels habitatges del carrer del Sol, adjacent al barranc de Barenys, ha resultat danyat de diferent consideració. El cas més greu s'ha registrat en el del número 61 d'aquest carrer, on el vent ha arrencat parcialment la teulada de l'edifici.

Un càmping, destrossat
També ha bolcat una caravana del càmping Sangulí, també a Salou, amb una família al seu interior i en el qual la mare s'ha trencat el braç.

El delegat de la Generalitat en Tarragona, Xavier Sabaté, ha visitat el passeig marítim entre Salou i Vilafortuny, el barranc de Barenys i el camp municipal de futbol, que ha quedat completament arrasat.

Sabaté ha assegurat a l'alcalde Antoni Banyeres (PSC) que "la demanda municipal serà acceptada tenint en compte que els danys ocasionats en els béns públics i serveis bàsics necessiten d'una urgent reparació".

També ha fet una crida a la calma per als afectats i ha explicat que " la prioritat és restablir la normalitat de tots els serveis bàsics que han quedat interromputs, així com garantir la mobilitat".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.