Societat

Comença a Barcelona la manifestació contra la política ambiental del govern

Unes 5.000 persones, segons l'organització, s'han manifestat aquest diumenge al migdia pel centre de Barcelona per denunciar la "mala gestió" que, segons diuen, duu a terme la Generalitat de Catalunya en matèria de medi ambient.

A la convocatòria s'han adherit prop de 200 entitats ecologistes, plataformes en defensa del territori i col·lectius ciutadans d'arreu de Catalunya. "El país crema, la gent està farta" ha expressat Joan Vázquez, portaveu de la Federació d'Ecologistes de Catalunya (EdC) sobre els 440 conflictes ambientals que hi ha oberts. Per tot això, els manifestants han demanat la dimissió dels consellers Francesc Baltasar, Joaquim Nadal i Joaquim Llena.

I és que els convocants responsabilitzen d'aquesta situació als departaments de Medi Ambient, Agricultura i Acció Rural i Política Territorial i Obres Públiques. Per aquest motiu, exigeixen al president Montilla que comenci "un canvi profund", i lamenten que el govern tripartit hagi aconseguit en només cinc anys "multiplicar" els "projectes especuladors", segons ha dit Vázquez.

La marxa ha sortit a les onze del matí de la plaça de Catalunya i ha arribat a la plaça de Sant Jaume, on s'ha llegit el manifest i s'ha fet l'entrega d'una postal gegant adreçada a la Generalitat, que han entrat un grup de nens.

Coincidint amb el Dia Internacional de l'Aigua, tots aquests col·lectius de ciutadans han volgut "fer front als nombrosos conflictes ambientals i territorials que afecten també la salut de les persones arreu del territori català". Les entitats convocants volen que el govern hi posi remei en comptes d'afavorir "els interessos de les grans corporacions privades".

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, s'ha referit, en una entrevista a Catalunya Ràdio, a lamanifestació d'aquest diumenge en contra de les polítiques ambientals de la Generalitat. Baltasar ha assegurat que l'executiu català ha mantingut una actitud dialogant amb les associacions i entitats ecologistes que s'han manifestat i que treballa "intensament" per aplicar les polítiques ambientals acordades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.