Societat

Saura admet que cal revisar l'actuació dels Mossos en les manifestacions d'estudiants

El conseller d'Interior, Joan Saura, s'ha pronunciat finalment sobre els greus incidents registrats aquest dimecres arran del desallotjament dels estudiants tancats al rectorat de la Universitat de Barcelona. Vint-i-quatre hores després, des del Parlament, on hi ha ple, el conseller ha reconegut que li "preocupa" el que va passar.

Tot i insistir que l'origen dels incidents va estar, segons ell, en la violència dels manifestants, ha reconegut que es van cometre errors. "El resultat de les diverses accions d'ahir no m'agrada i em preocupa, no pot ser d'una altra manera quan hi ha danys físics. Per això he pres dues decisions: demanar un informe policial exhaustiu sobre el que va passar i demanar comparèixer al Parlament per explicar els fets", ha anunciat.

Segons el recompte del conseller, hi va haver en total 81 ferits: 46 agents dels Mossos d'Esquadra i 36 civils, entre periodistes, manifestants i vianants.

Pel que fa a les càrregues dels antiavalots en què van resultar ferits periodistes, Saura ha anunciat també que la setmana que ve se signarà un conveni amb el Col·legi de Periodistes per regular la posició dels informadors en aquestes mobilitzacions i evitar que tornin a resultar ferits. Tanmateix, ha assegurat que el conveni ja estava previst abans dels fets d'ahir.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.