Societat

Gomà diu ara que si els Jocs no són sostenibles, ICV es podria oposar a la candidatura olímpica

El president del grup municipal d'ICV a l'Ajuntament de Barcelona assegura que s'han d'aclarir interrogants "molt potents"

El president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha assegurat ara que si es demostra que els Jocs Olímpics d'Hivern del 2022 són poc sostenibles, la seva formació s'hi oposarà.

"Si finalment els riscos són més que les oportunitats, doncs nosaltres acabarem tancant una posició contrària al projecte 2022", ha argumentat en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio.

Cal recordar que el mateix dia que l'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, anunciava la intenció de presentar la candidatura,  Gomà afirmava que la proposta de Barcelona havia de ser un element de vertebració del país, i animava la Ciutat Comtal a presentar-se al món no només com una gran ciutat, "sinó també com la capital d'una nació".

Aleshores, Gomà també va advertir que totes les enginyeries que siguin necessàries per garantir l'existència de neu al Pirineu haurien de treballar-se des d'ara mateix.

No obstant això, ara Gomà considera que s'han d'aclarir algunes qüestions relacionades amb la sostenibilitat de l'esdeveniment: "Interrogants que se'ns presenten, molt potents. ¿Un país mediterrani en un context de lluita contra el canvi climàtic és l'àmbit més apropiat per presentar uns Jocs Olímpics d'Hivern?".

El responsable d'ICV també ha tornat a defensar que qualsevol alcalde de l'àrea metropolitana pugui presidir el nou govern metropolità, com es preveu en el projecte de llei de la nova àrea que va aprovar ahir el govern.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.