Societat

Nadal promet infraestructures als Pirineus encara que Barcelona no sigui candidata als Jocs

El conseller de Política Territorial diu que l'horitzó de dotze anys dóna marge suficient per acabar les obres

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha assegurat que les infraestructures pendents als Pirineus estaran a punt abans del 2022 al marge que Barcelona sigui finalment candidata a celebrar els Jocs Olímpics d'hivern. "No hauríem d'establir una relació de causa-efecte entre la possibilitat de completar les infraestructures d'accés als Pirineus i la celebració d'aquests Jocs Olímpics. Tanmateix, l'horitzó de dotze anys ens dóna la ferma seguretat que tindrem a punt tot el necessari per acostar Barcelona als Pirineus", ha dit el conseller.

Nadal ha fet aquesta tarda les declaracions després que els representants de l'Ajuntament han explicat el calendari amb els primers passos a fer per tal d'aconseguir la candidatura olímpica per a Barcelona, a imatge del que es va fer amb els Jocs del 1992.

El conseller ha fet un repàs de les principals infraestructures que hi ha pendents als Pirineus per part dels governs català i espanyol, principalment l'accés a les comarques de Ponent i la Val d'Aran per la N-230 amb una estructura desdoblada; l'eix pirinenc per la Bonaigua; un accés ràpid de Barcelona a l'Alt Urgell, que principalment passa per arreglar la C-13 i C-14; el desdoblament Berga-Bagà; el túnel de Toses i la variant de Ribes de Freser, entre d'altres. Nadal ha afegit que el Govern posarà a disposició de Barcelona tots els recursos possibles, però que recau en l'oficina tècnica de la candidatura la tria dels escenaris concrets. El conseller també ha comentat que el govern treballarà per facilitar l'accés amb transport públic a la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.