Societat

Ascó I avorta de nou la seva posada en marxa pel trencament d'una junta

Central nuclear

El grup I de la central nuclear d'Ascó ha avortat de nou aquesta matinada el procés de posada en marxa de la planta en detectar-se el trencament d'una junta dels sensors de temperatura, segons ha informat l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), titular de la instal·lació.

Els tècnics de la planta nuclear han detectat aquesta matinada, durant el procés d'escalfament de la central per a la seva connexió a la xarxa, el trencament d'una junta d'uns sensors de temperatura, per la qual cosa s'ha hagut de suspendre l'operació.

Ara es procedirà a reparar la citada vàlvula i s'iniciarà de nou el procés d'acoblament a la xarxa elèctrica, segons han indicat aquestes fonts.

El passat 28 de juny, la nuclear d'Ascó I va haver de suspendre el procés de posada en funcionament de la central en detectar-se un succés notificable per una avaria en el tancament d'una vàlvula.

El grup I de la central nuclear d'Ascó està parat des del passat 10 de juny per completar la neteja i la normalització radiològica a l'emplaçament després de l'emissió de partícules radioactives detectades al mes de novembre passat.

Les intervencions realitzades durant la parada estan situades a les zones de canonades de vapor i d'aigua d'alimentació principal, transformadors elèctrics, edificis no radiològics i conductes de ventilació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.