Societat

Sorpresa a Gràcia

No s’ho esperaven ni ells. Però ahir, per primera vegada, el carrer Joan Blanques de Baix va aconseguir el primer premi al concurs de places i carrers guarnits de Gràcia. El seu homenatge a les labors de tota la vida i a les àvies els va suposar l’or. Botons, gafets i puntes de coixí van aconseguir el primer lloc, just per davant dels seus veïns del tram de dalt del mateix carrer, que en aquesta edició havien recreat la primavera i la tardor en el context d’una cançó de Joan Isaac. Segona posició, doncs, per a les fulles pintades, les ampolles i la llum de Joan Blanques de Dalt.
Al tercer lloc del podi s’hi van enfilar els veïns de Verdi amb els seus lluitadors mexicans. Després de dos anys consecutius d’obtenir la primera plaça –quatre primers premis els últims sis anys–, Verdi cedeix el testimoni a Joan Blanques de Baix, un debutant en això de l’or.

A la Champions
“No ens ho esperàvem, perquè hi ha carrers que són pesos pesants i contra els quals és quasi impossible competir. Hem tingut sort!”, explicava ahir, enmig de l’eufòria, Francina Simó, una de les artífexs del guarniment de Joan Blanques de Baix. Ella mateixa, quan tot just començaven a guarnir el carrer, alertava a aquest diari que caldria estar pendents del seu guarniment: “Nosaltres som com el Vila-real, que no acostuma a jugar la Champions però que algun cop dóna la sorpresa”. Aquesta any, doncs, sorpresa. Joan Blanques a la Champions.

Encara amb el premi a la mà, Marta Castells, una de les integrants de la junta del carrer guanyador, explicava que aquests canvis al capdavant de la classificació de carrers mostren que “de mica en mica tots n’anem aprenent i tenim opcions de guanyar”.

Polèmica a Rius i Taulet
Algunes de les decisions del jurat van ser rebudes amb crits de “Tongo, tongo!” a la plaça de Rius i Taulet, on ahir a la tarda es va fer l’entrega de premis. D’aquesta manera, representants de carrers com Progrés –que, amb un gran diable, es va endur el premi a la millor portada– i la plaça Rius i Taulet no van acabar de veure bé les seves vuitena i setena posició, respectivament, i van evidenciar el seu descontentament.

El viatge al centre de la Terra a Fraternitat –l’any passat aquest carrer havia aconseguit el segon premi– va quedar en sisena posició, mentre que Mozart i Tordera es van enfilar fins a la quarta i la cinquena plaça. El concurs de guarniments de balcons i portalades, que enguany celebrava la desena edició, es va sumar a l’Any Rodoreda i va premiar el balcó Vola, vola, Colometa del carrer Fraternitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

girona
Societat

Inauguren un faristol a la Rambla en record de la primera manifestació LGTBI de l’Estat

Barcelona
Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

Badalona
administracions

SOM Roses reclama recuperar els plans de millora de la circulació

roses

Nou projecte per posar un vitrall dissenyat per Rafael Masó a l’església

verges
Infraestructures

Demores a l’aeroport del Prat per una línia de tempestes

Barcelona

Celrà recorda l’antifeixista Guillem Agulló amb un parc i una escultura

celrà
Urbanisme

Barcelona aprova un pla urbanístic que situa els nous tanatoris prop dels cementiris

Barcelona
Urbanisme

Barcelona remodelarà els jardins del Doctor Fleming

Barcelona