Societat

Una tempesta amb vents de 109 quilòmetres per hora provoca 200 ferits a la capital balear

Les Illes Balears es troben en fase d'alerta "taronja"

Unes dos-centes persones han resultat ferides de diversa consideració, tres d'ells greus, per la tempesta que ha caigut aquesta tarda a Palma.

La tempesta amb vents de fins a 109 quilòmetres per hora, segons el Centre Meteorològic de Balears, ha causat nombrosos desperfectes a Palma, com les inundacions de plantes baixes, la caiguda d'arbres, i el col·lapse circulatori de les principals vies de la ciutat.

La tempesta, que ha travessat la capital balear a les 17:30 del capvespre, ha col·lapsat els serveis d'emergència, de bombers i de les ambulàncies del 061, que han hagut d'atendre a nombroses trucades.

Segons explica el director de Centre Meteorològic de Balears , Agustín Jansá, "el problema d'aquesta tempesta ha estat que ha vingut acompanyada de vents de fins a 109 quilòmetres per hora, una cosa poc habitual".

La tempesta, que ha caigut amb forta intensitat, ha deixat, en 10 minuts, 21 litres per metre quadrat a Palma i 36 a Porreres.

Accidents
La tempesta ha causat un accident múltiple a la carretera de Valldemossa, en el qual s'hi han vist implicats 50 cotxes. A més, s'ha hagut de desallotjar l'Hospital Psiquiàtric per una fuita de gas.

Les pluges i els vents també han afectat al poliesportiu de Son Moix, que ha hagut de ser desallotjat després de d'esfondrar-se el sostre.

En la previsió per les properes hores i per demà continua el risc de pluges. Les Illes Balears es troben en fase d'alerta "taronja", la fase prèvia a la "vermella", que és la més crítica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salut

Protesta davant Salut i l’ICS conta les retallades a hospitals i CAPs a l’estiu

barcelona
Societat

Crida a la prudència per un cap de setmana llarg de revetlla i Gran Premi de F1

Barcelona

L’Ajuntament vol aprovar al ple del vespre el projecte de la piscina coberta

olot

Seu de l’acte central del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI

breda
urbanisme

Barcelona destina 10,5 milions a millorar l’accessibilitat a les voreres

Barcelona
Societat

Nou aparcament de més de 300 places a l’estació de Martorell Central

Martorell

250 investigadors es reuniran al 10è congrés Living Knowledge de la UdG

girona

Nova teràpia al Trueta per al tractament de la insuficiència cardíaca

girona

Un treball fotogràfic qüestiona la frontera entre Osona i Garrotxa

olot