Societat

La neu ja cobreix l'Eix Transversal a Sant Hilari Sacalm

Meteorologia

La neu ja ha cobert un tram de l'Eix Transversal, a l'altura de Sant Hilari Sacalm, a les Guilleries, i afecta els dos sentits de circulació en aquest tram de la C-25, per la qual cosa el Servei Català de Trànsit recomana l'ús de cadenes. Passa el mateix a la carretera local GI-550, també a Sant Hilari, un punt molt alt de la comarca de la Selva i que ha estat, per tant, la primera zona de Catalunya afectada per les nevades previstes per al dia de Reis.

És obligatori l'ús de les cadenes a les carreteres BV-4024 a Bagà en els dos sentits de la marxa, a la BV-4025 a Fígols en els dos sentits de la marxa i a la BV-4243 a Berga també en els dos sentits. Les cadenes també són imprescindibles a la C-26 a Borredà en direcció Ripoll i a la C-28 a Naut Aran en direcció al refugi d'Ares.

La presència de neu i gel a la calçada també afecta les carreteres B-402, a Guardiola de Berguedà, la C-153 a Santa Maria de Corcó i a Rupit i Pruit, i també a la N-260 a Ripoll i a Toses.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) té activat en fase d'alerta el pla especial d'emergències per nevades, Neucat, davant del risc de nevades generalitzades a tot Catalunya.

Les previsions indiquen que baixaran les temperatures i que hi haurà precipitacions, tot i que s'espera que no siguin fortes. Es preveuen nevades en punts superiors a 300 metres, especialment a partir del migdia i la tarda, quan es preveu que nevi al litoral central i sud de Catalunya.

Pot nevar en comarques on és poc habitual, com ara el Barcelonès, el Garraf i el Tarragonès, i en punts baixos de l'Alt Penedès. Són zones on habitualment no neva i el departament d'Interior demana a la gent que sigui "conscient que hi ha un cert risc de nevades" i que "es prenguin les mesures adequades pel que fa a la circulació". El que descarta la conselleria, però, és que es repeteixi el temporal de Sant Esteve i els dies posteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.