Societat

La neu ja cobreix l'Eix Transversal a Sant Hilari Sacalm

Meteorologia

La neu ja ha cobert un tram de l'Eix Transversal, a l'altura de Sant Hilari Sacalm, a les Guilleries, i afecta els dos sentits de circulació en aquest tram de la C-25, per la qual cosa el Servei Català de Trànsit recomana l'ús de cadenes. Passa el mateix a la carretera local GI-550, també a Sant Hilari, un punt molt alt de la comarca de la Selva i que ha estat, per tant, la primera zona de Catalunya afectada per les nevades previstes per al dia de Reis.

És obligatori l'ús de les cadenes a les carreteres BV-4024 a Bagà en els dos sentits de la marxa, a la BV-4025 a Fígols en els dos sentits de la marxa i a la BV-4243 a Berga també en els dos sentits. Les cadenes també són imprescindibles a la C-26 a Borredà en direcció Ripoll i a la C-28 a Naut Aran en direcció al refugi d'Ares.

La presència de neu i gel a la calçada també afecta les carreteres B-402, a Guardiola de Berguedà, la C-153 a Santa Maria de Corcó i a Rupit i Pruit, i també a la N-260 a Ripoll i a Toses.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) té activat en fase d'alerta el pla especial d'emergències per nevades, Neucat, davant del risc de nevades generalitzades a tot Catalunya.

Les previsions indiquen que baixaran les temperatures i que hi haurà precipitacions, tot i que s'espera que no siguin fortes. Es preveuen nevades en punts superiors a 300 metres, especialment a partir del migdia i la tarda, quan es preveu que nevi al litoral central i sud de Catalunya.

Pot nevar en comarques on és poc habitual, com ara el Barcelonès, el Garraf i el Tarragonès, i en punts baixos de l'Alt Penedès. Són zones on habitualment no neva i el departament d'Interior demana a la gent que sigui "conscient que hi ha un cert risc de nevades" i que "es prenguin les mesures adequades pel que fa a la circulació". El que descarta la conselleria, però, és que es repeteixi el temporal de Sant Esteve i els dies posteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona