Societat

Les picades de meduses es redueixen a la meitat respecte l'estiu anterior

Aquesta dada, facilitada per la Creu Roja, contrasta amb el nombre de rescats de banyistes que s'ha doblat respecte el 2008

El nombre de picades de medusa a les platges catalanes s'ha reduït pràcticament a la meitat aquesta temporada respecte l'any passat, segons dades de la Creu Roja. Mentre al 2008 es van registrar 15.391 picades, aquest any i amb dades fins a finals d'agost han estat 8.927 les ferides provocades per les meduses.

Aquestes dades són així perquè per una banda, a l'agost hi ha hagut menys temporals i millors condicions marítimes per als banyistes, i per l'altra, perquè els vents han bufat perpendiculars a la costa i no paral·lels, que és el que acosta les meduses a la costa.

En canvi, la Creu Roja indica que el nombre de rescats de banyistes s'ha doblat respecte el 2008, passant de 294 a 593.

A Girona se n'han produït 299, a Barcelona, 194, i a Tarragona, 100. Aquestes actuacions són per avisos de banyistes que són als espigons, que neden allunyats de les zones de bany i que pesquen en zones prohibides, entre altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.