Societat

La llauna de no tenir pati durant un quart de segle

La notícia del lector

Els prop de 400 alumnes de l'institut de secundària La Llauna de Badalona no han pogut anar al pati durant els 25 anys de vida que té el centre. No és que estiguin castigats per no haver fet els deures. En tot cas, segons l'AMPA del centre, qui no ha fet els deures és l'administració, que no va construir un pati com té qualsevol escola o institut.
Segons la secretària de l'AMPA, Marta Pocino, més enllà de la demanda històrica a l'Ajuntament de Badalona i al departament d'Educació perquè els construís un patí, ara ja fa quatre anys que les peticions són reiterades perquè el centre acull alumnes de menor edat, alumnes d'ESO.

Com una solució salomònica provisional, la direcció de l'escola va decidir que els més joves, els de 12 i 13 anys, passessin les estones d'esbarjo a la petita aula de gimnàs que té l'institut, mentre que la resta han de cometre la il·legalitat consentida pels pares i Educació de fer el pati al carrer.

El director de l'Institut, Daniel Nomen, creu que el que més ha "enervat" als pares darrerament ha sigut la construcció d'una escola pública just al costat de l'institut, el CEIP Progrés.

Una escola que es va construir "de seguida" perquè l'edifici destorbava les obres de la construcció de la futura Illa Central de Badalona. Llavors, assegura Nomen, l'Ajuntament va reservar un solar per construir-hi el pati. Des de fa 4 anys, el solar, a tocar de l'institut, és un descampat amb males herbes.

Conèixer de primera mà
La insistència de l'AMPA de La Llauna va fer que el conseller Ernest Maragall, en la seva última visita a Badalona, anés a l'institut i conegués de primera mà la demanda. Segons Pocino, el conseller va explicar que aquest curs no hi ha pressupost per executar les obres de construcció d'un pati perquè "hi ha altres prioritats més urgents al centre".

Una és condicionar-lo per a discapacitats i instal·lar-hi un ascensor per salvar les quatre plantes que té l'edifici. L'altra, i la més urgent, la d'eliminar una paret mitgera d'amiant que és a tocar del futur pati.

De fet, l'edifici de La Llauna és un immoble històric. Una antiga fàbrica de llaunes que el 1987 es va convertir en institut. El centre, durant aquest quart de segle, ha crescut fins al punt de rebre actualment tres línies diferents d'alumnes. Més enllà del pati, l'edifici cada vegada té menys espai i més alumnes. A l'aula d'informàtica no-més hi caben una dotzena d'ordinadors, la de plàstica és compartida amb la de música, per al curs que ve no quedaran aules de reforç i, a més, la instal·lació elèctrica ha quedat obsoleta.

El regidor d'Educació de l'Ajuntament, Josep Duran, ha assegurat a l'AVUI que les obres de la façana que dóna al solar on anirà el pati començaran aproximadament a mitjans de març i, segons li ha confirmat Educació, les del pati vindran a continuació, així com tam-bé les de l'ascensor. Tot i això, l'AMPA no s'ho creu i pensa radicalitzar les seves accions. De moment, ha guarnit l'institut de pancartes reivindicatives i s'està plantejant plantar un hort urbà al pati.

Aquesta informació s'ha elaborat gràcies a la col·laboració de Marta Pocino, de l'AMPA La Llauna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

L’R3, R4, R7 i R12 afectades pel robatori de coure tornen a la normalitat

barcelona
MEDI AMBIENT

El govern aposta pel reagrupament de ramats per evitar atacs de l’os bru

Boldís
SERVEIS

Més freqüència de pas en el bus del Parc Nacional d’Aigüestortes

Pobla de Segur
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC, indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona
SALUT

Castelldefels inicia les obres del tercer CAP

Castelldefels