Societat

Baltasar acusa ara el RACC de "tenir interessos ocults"

Insinua que l’entitat automobilística està a favor de la contaminació mentre Montilla es mostra obert a dialogar-hi

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va sortir ahir al pas de les crítiques del RACC contra el pla de reducció de la velocitat acusant el club automobilístic de moure’s per “interessos ocults”. Baltasar va instar l’entitat a dir “clarament” que està en contra de la limitació de la velocitat per reduir les emissions i que el que vol “és que els cotxes segueixin contaminat”. El RACC va presentar dimarts un informe que posava en relleu els errors de càlcul de l’informe previ al pla de reducció de velocitat redactat per Medi Ambient.

Baltasar va acusar el RACC de ser “el sindicat dels que van en cotxe, i per això no es planteja mesures que vagin a favor d’una manera diferent d’entendre la mobilitat”. Baltasar considera que la mesura “permetrà estalviar 1.200 morts i 18.000 casos de malalties pulmonars l’any”. El RACC va optar ahir per no afegir més llenya al foc i va declinar replicar a les acusacions de Baltasar.

El president Montilla, en canvi, va tenir un to més conciliador. En unes jornades de la Cambra de Comerç va mostrar-se obert al diàleg amb el president del RACC, Sebastià Salvadó, i va assegurar que la mesura, prevista per al gener, s’aplicarà amb flexibilitat. En la mateixa línia, ERC va mostrar el seu respecte per l’informe del club automobilístic, però considera que alguns informes científics desaconsellen la velocitat variable.
Per la seva banda, CiU va mostrar el seu “ple suport” a les propostes del RACC per reduir la contaminació, que consisteixen en la col·locació de senyalització de velocitat variable per evitar els actuals col·lapses de trànsit a l’àrea metropolitana. El portaveu de la federació, Felip Puig, va denunciar els “dogmes fonamentalistes i tramposos” basats en càlculs erronis. CiU va demanar la creació d’una comissió de treball “amb experts i representants del RACC” per consensuar la millor manera de reduir les emissions contaminants.

La portaveu del PP, Carina Mejías, també va criticar “l’enorme manca de rigor” d’un estudi i una mesura que “porten el segell d’Iniciativa”. Mejías dubta de la “bondat” de la mesura, ja que reduir la velocitat “provocarà nous col·lapses i més emissions”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.