Societat

Baltasar demana solucions al govern de Zapatero

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha demanat en diverses ocasions que des de la conselleria estan oberts a qualsevol proposta, idea i solucions del govern central.

Baltasar també ha anunciat que s'enviaran 10 vaixells de Tarragona, Marsella i Carboneras amb aigua cap a la zona metropolitana de Barcelona. La logística ja està preparada i s'han signat els contractes amb les companyies navilieres.

En una roda de premsa a la seu de l'Agència Catalana de l'Aigua ha assegurat que l'aigua de boca està garantitzada pels 7,3 milions d'habitants de Catalunya. Baltasar ha explicat que les últimes pluges han fet augmentar la conca del Ter-Llobregat i que s'ha retardat "l'entrada en emergència fins ben passat l'estiu".

Les mesures contra la sequera continuen en previsió a la tardor. Així, segueixen les obres de la dessalinitzadora del Llobregat, que funcionarà a partir de la primavera del 2009. També s'està invertint en els ports i en els pous de 35 municipis. Baltasar ha dit que la "inversió és molt elevada –40 milions d'euros–, però encara seria més car si s'entrés en un sistema de talls d'aigua".

Segre i tren
Entre el conjunt de mesures "excepcionals" no es descarta la captació d'aigua del Segre "per poder passar de la tardor fins a la primavera següent".

El conseller ha explicat que cada viatge d'un tren podria transportar 1.000m3. En una setmana equivaldria a l'aigua d'un vaixell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.