Societat

Desactivat el Pla Inuncat

Les precipitacions han seguit afectant Catalunya aquest dissabte al matí, tot i que en menor intensitat respecte aquest divendres

Els Bombers han hagut de fer unes 400 sortides des de divendres per incidències derivades de la pluja

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha desactivat a dos quarts de dotze, la fase d'alerta del Pla Especial per Inundacions a Catalunya (Inuncat) atès que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha donat per finalitzat l'avís de situació meteorològica de risc per pluja.

Les previsions del SMC indiquen que encara es poden produir fins aquesta tarda alguns xàfecs dispersos, però amb una probabilitat força baixa, de menys del 30%, al litoral i interior de Barcelona, de manera que Protecció Civil mantindrà un preavís del pla Inuncat.

Catalunya s'ha vist fortament afectada per les intenses pluges que han caigut aquest divendres. Les precipitacions han seguit afectant Catalunya aquest dissabte al matí, tot i que en menor intensitat respecte aquest divendres. Tot i que no s'han registrat incidències importants durant la nit i matinada a causa de la pluja, el cos de Bombers de la Generalitat ha rebut al llarg de divendres i matinada de dissabte un total de 400 avisos distribuïts per tot el territori, tot i que només una vintena s'han dut a terme durant la matinada de dissabte. Els territoris més afectats han estat les comarques de Tarragona, Terres de l'Ebre i litoral de Barcelona.

Els avisos han estat principalment per inundacions en baixos, locals i garatges i per acumulació d'aigua a la via pública. En menor mesura han estat alertats per retirar elements estructurals exteriors com cables caiguts o algun arbre. També s'ha fet algun sanejament de façana.

De la seva banda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut prop d'un miler de trucades durant tot l'episodi de pluges

La pluja ha provocat inundacions, esllavissades i complicacions a la xarxa viària al llarg d'aquest divendres. Pel que fa al matí de dissabte, segons el Servei Català de Trànsit la pluja ha obligat a tallar la carretera T-11 a Tarragona entre els quilòmetres 17,40 i 17,80, així com també la N-240a al km 20,50 a Valls. A més, es fan desviaments per la N-240. També la carretera T-322 es troba tallada per una esllavissada a Vilanova d'Escornalbou i es dóna pas alternatiu.

Les àrees més afectades ha estat el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Aquest divendres l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) va recollir fins a les sis de la tarda un total de 210 litres per metre quadrat en dues fortes trombes d'aigua que van inundar nombrosos baixos de cases. D'altra banda, la capital de l'Alt Camp, Valls, va patir també un fort aiguat que va deixar uns 110 litres per metre quadrat i Vandellós (Baix Camp) va arreplegar uns 90 litres per metre quadrat.

L'Aeroport de Barcelona s'ha hagut de tancar puntualment durant la matinada de dissabte per culpa de les tempestes, cosa que ha provocat importants retards i cancel·lacions. En concret, s'han desviat una vintena de vols.

De la seva banda, Renfe i Adif no pateixen complicacions després que la pluja obligués dos trens a restar aturats durant tres quarts d'hora aquest divendres a les set del vespre a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i a Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

Catalunya, la tercera comunitat amb més trucades al 024, l’atenció a la conducta suïcida

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona tindrà 47 destinacions aquest estiu

VILOBÍ D’ONYAR
Economia

Les glaçades tardanes provoquen la pèrdua de la producció de poma de muntanya

Sant Llorenç de Morunys

En funcionament les càmeres a set pobles garrotxins per evitar robatoris

olot
LLANARS

La central hidràulica torna a funcionar després de quatre mesos d’aturada

LLANARS

Malvivint de nou al ras

Badalona
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Una comunitat universitària a Girona