Societat

pirineu

Vaquèira, Port del Comte i Vallnord obren la temporada

La resta d'estacions de Lleida obren a partir del desembre

Pyrenair registra ‘overbooking' d'esquiadors

El cap de setmana van obrir la Massana i la Molina, i demà obriran portes les estacions de Vaquèira- Beret, Port del Comte i Vallnord. La resta d'estacions de Lleida i del Pirineu català ho faran el cap de setmana vinent, coincidint amb el llarg pont de la Puríssima d'aquest any.

Les estacions preveuen obrir fins al 25 d'abril, fet que converteix aquesta temporada en una de les més llargues de la història, amb 150 dies d'esquí, segons va explicar ahir a Lleida el president de la patronal del sector ATUDEM, Aureli Bisbe. L'objectiu de la temporada és superar els forfets de l'anterior, que van ser 1.257.222, i intentar repetir la xifra històrica de la temporada 2008/2009, en què es van vendre 1.350.000 forfets gràcies a les bona climatologia, que va permetre a la majoria d'estacions obrir a mitjan novembre i tancar al mes d'abril.

El sector preveu que l'esquí ocupi de manera directa unes 2.500 persones al conjunt del Pirineu, i 1.600 a les estacions lleidatanes. Per preparar la temporada, les estacions de Vaquèira i les dues del Gran Pallars (Espot i Portainé) són les que més hi han invertit: 11,2 i 8,3 milions d'euros, respectament, en nous telecadires i remuntadors. En total, el sector de l'esquí català ha invertit per a aquesta temporada 29 milions d'euros.

Última temporada local

El sector confia que a partir de la temporada 2011 l'esquí català farà un salt gràcies als contactes amb operadors turístics internacionals amb l'aeroport de Lleida-Alguaire com a destinació. Aquesta temporada hi ha un primer tast amb la companyia Pyrenair, que ofereix a partir del gener vols des de Vigo, Madrid, Lisboa i les illes Canàries. Segons la companyia, a hores d'ara ja hi ha més demanda que places des de Madrid i Vigo, i estudien operar amb avions més grossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Engeguen un dispositiu de vigilància per combatre el top manta a Cambrils

Cambrils
judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE
societat

La Creu Roja va atendre unes 400.000 persones a Catalunya el 2023

Barcelona
infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona