Societat

societat

Tortosa ha desempadronat 2.420 persones en tres anys

Les actuacions d'ofici per incidents o irregularitats se sumen a les baixes per no haver renovat els certificats d'empadronament

El 2010 s'empadronen 2.187 estrangers menys que fa quatre anys

L'Ajuntament de Tortosa ha actuat d'ofici per donar de baixa del padró municipal un total de 1.331 persones, que no residien allà on deien o bé que havien estat empadronades irregularment. El 2008, el govern de Ferran Bel (CiU i ERC) va començar a aplicar una política més estricta i rigorosa per gestionar la població del municipi. A aquesta xifra, cal sumar-hi les 1.089 persones estrangeres a qui se'ls ha caducat el certificat d'empadronament perquè no l'han renovat. En els anys anteriors, durant el període 2004-2007, el padró va perdre 273 veïns a causa de les baixes d'ofici, però les baixes per caducitat o per no renovació del padró van començar el 2008.

Fa tres anys, la regidora de Governació, Rosa Cid, ja va pronosticar que la revisió del padró faria baixar la població de Tortosa en unes 2.000 persones, i es va quedar curta. Ahir, Cid va destacar que ara l'Ajuntament té una fotografia “més real” de la població del municipi, gràcies a aquest procés. La regidora va afegir que s'han seguit uns protocols molt precisos a l'hora de gestionar les altes i les baixes. Ahir mateix, Tortosa tenia 36.493 veïns empadronats de 98 nacionalitats diferents. Actualment, la taxa d'immigració se situa en el 23,11%, amb uns 8.435 estrangers. Però el desembre del 2007, quan el govern de Bel va decidir posar ordre en el padró, el municipi tenia oficialment 39.862 habitants, amb un índex d'immigració del 26,8%. De fet, una altra dada significativa és que els empadronaments de ciutadans estrangers han passat dels 3.235 del 2007 als 1.048 de l'any passat. La regularització del cens també ha permès posar al dia les renovacions padronals, que els ciutadans estrangers han de fer cada dos anys. Així, si Tortosa va fer el 2007 un total de 278 renovacions, el 2008 se'n van fer 1.555; el 2009, un total de 862, i l'any passat, 1.001 renovacions. D'altra banda, les altes derivades d'altres ajuntaments van ser de 274 durant el 2010. L'any passat, per primera vegada en set anys, es van reduir les altes per naixement, amb 407 empadronaments de nadons, molt per davall dels 457 infants empadronats del 2009, però encara per damunt dels 403 de l'any 2008.

LA XIFRA

3.369
habitants ha perdut Tortosa des del desembre de 2007, en part a causa de la revisió del padró municipal.

LA FRASE

El padró que tenim ara ens dóna una fotografia més real del que és la població del municipi
Rosa Cid
REGIDORA DE GOVERNACIÓ DE L'aJUNTAMENT DE tORTOSA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la ‘superilla’ de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA
Països nòrdics

Dinamarca ampliarà el dret a l’avortament fins a les 18 setmanes de gestació

barcelona